Ινδία: Ανοίγει δρόμους για στρατιωτικό εκσυγχρονισμό και εξερεύνηση του διαστήματος


Σε μια σημαντική ώθηση στις διαστημικές φιλοδοξίες της Ινδίας, η κυβέρνηση ενέκρινε προϋπολογισμό 227,5 δισεκατομμυρίων Rs για τις επερχόμενες διαστημικές αποστολές.

Τον Σεπτέμβριο του 2024 σημειώθηκε μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών αμυντικών προμηθειών και ανάπτυξης από την κυβέρνηση της Ινδίας, με στόχο την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της χώρας και την ενίσχυση της στρατηγικής της θέσης στο παγκόσμιο αμυντικό τοπίο.

Ένα από τα βασικά σημεία του Σεπτεμβρίου ήταν το Defence Acquisition Council που ενέκρινε 10 προτάσεις απόκτησης κεφαλαίου αξίας 145 δισ. Rs.

Οι εγκρίσεις περιλαμβάνουν την προμήθεια Future-Ready Combat Vehicles (FRCV), τα οποία θα ενισχύσουν σημαντικά την κινητικότητα και τη δύναμη πυρός του Στρατού.

Εκτός από τα FRCV, η DAC ενέκρινε επτά stealth φρεγάτες Project 17B για το Ινδικό Ναυτικό, με εκτιμώμενο κόστος 700 δισεκατομμυρίων Rs. Οι φρεγάτες θα ενισχύσουν τις θαλάσσιες αμυντικές δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού και θα βελτιώσουν τις τακτικές επιφανειακού πολέμου.

Η Υπουργική Επιτροπή για την Ασφάλεια (CCS) ενέκρινε μια σημαντική σύμβαση με την Hindustan Aeronautics Limited (HAL) για την προμήθεια 240 μονάδων αεριωθούμενων κινητήρων AL-31FP, αξίας 260 δισεκατομμυρίων Rs, για το αεροσκάφος Sukhoi Su-30MKI της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Αυτή η συμφωνία, που εκτελείται με ρυθμό παραγωγής 30 κινητήρων ετησίως, στοχεύει να εξασφαλίσει τη διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα του στόλου και να μειώσει την εξάρτηση από ξένους προμηθευτές.

Σε μια σημαντική ώθηση στις διαστημικές φιλοδοξίες της Ινδίας, η κυβέρνηση ενέκρινε προϋπολογισμό 227,5 δισεκατομμυρίων Rs για τις επερχόμενες διαστημικές αποστολές.

Αυτό περιλαμβάνει την επόμενη σεληνιακή αποστολή, Chandrayaan-4, μια αποστολή εξερεύνησης της Αφροδίτης και την ίδρυση ενός ινδικού διαστημικού σταθμού.

Επιπλέον, η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη ενός οχήματος εκτόξευσης επόμενης γενιάς για την υποστήριξη αυτών των φιλόδοξων έργων, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τις διαστημικές δυνατότητες της Ινδίας.

Οι ναυτικές εξελίξεις εμφανίστηκαν επίσης εξέχοντα τον Σεπτέμβριο, με τα ναυπηγεία Cochin να εκτοξεύουν δύο ρηχά σκάφη ανθυποβρυχιακού πολέμου για το Ινδικό Ναυτικό.

Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) ενέκρινε την κατασκευή εξαιρετικά μεγάλων μη επανδρωμένων υποβρυχίων οχημάτων για το Πολεμικό Ναυτικό, με προϋπολογισμό 25 δισεκατομμυρίων Rs.

Οι στρατηγικές συνεργασίες σημάδεψαν μια άλλη πτυχή των αμυντικών δραστηριοτήτων του μήνα. Η Bharat Electronics Limited (BEL) δημιούργησε μια νέα κοινοπραξία με την Israel Aerospace Industries (IAI) για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης, επισκευής και γενικής επισκευής (MRO) για τα συστήματα πυραύλων επιφάνειας-αέρος μεσαίου βεληνεκούς (MRSAM) στην Ινδία.

Επιπλέον, η Ινδία έχει υπογράψει συμφωνία εφαρμογής με το Ναυτικό της Νότιας Αφρικής για υποβρύχια βοήθεια διάσωσης, διασφαλίζοντας ένα ισχυρό πλαίσιο για αμοιβαία υποστήριξη σε υποβρύχιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Εξασφαλίστηκε επίσης παραγγελία από την PTC Industries για την προμήθεια εξαρτημάτων χυτού τιτανίου στην Israel Aerospace Industries, προωθώντας τον ρόλο της Ινδίας στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας.

Αρκετές συμβάσεις και νέες παραγγελίες οριστικοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο, αντανακλώντας τις συνεχιζόμενες προσπάθειες εκσυγχρονισμού. Επιπλέον, η Dassault Aviation ανακοίνωσε σχέδια για τη δημιουργία μιας εγκατάστασης MRO για μαχητικά αεροσκάφη Rafale και Mirage κοντά στη Noida, υποδηλώνοντας μια στρατηγική κίνηση για την υποστήριξη των δυνατοτήτων αεροπορικής μάχης της Ινδίας σε τοπικό επίπεδο.

Σε μια άλλη σημαντική κίνηση, ο Οργανισμός Άμυνας Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO) ανέθεσε σύμβαση ύψους 154 εκατομμυρίων Rs στην MTAR Technologies για την κατασκευή καυστήρων πλήρους κλίμακας και δευτερεύουσας κλίμακας για κινητήρες που αναπνέουν αέρα, υπογραμμίζοντας την εστίαση της Ινδίας στην προώθηση της τεχνολογίας πρόωσης.

Προσθέτοντας στις εξελίξεις του μήνα, η Ινδία ξεπέρασε την Ιαπωνία και έγινε η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη στον Δείκτη Ισχύος της Ασίας, αντανακλώντας την αυξανόμενη οικονομική και στρατιωτική της επιρροή στην περιοχή.

Η εγχώρια αμυντική κατασκευή σημείωσε επίσης νέα ορόσημα, με το Small Arms Factory να εξασφαλίζει σημαντική παραγγελία εξαγωγής για 2.000 μεσαία πολυβόλα από μια ευρωπαϊκή χώρα. Ο Ινδικός Στρατός έδωσε επίσης μια σημαντική παραγγελία για 700 drones Trinetra, υπογραμμίζοντας την εστίαση στην τεχνολογία ιθαγενών drone.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ