Γεμιστές ντομάτες με τόνο


Οι γεμιστές ντομάτες με τόνο είναι μια εύκολη και κυρίως υγιεινή επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα ή ορεκτικό. Είναι δροσερές και πλούσιες σε πρωτεΐνη, χάρη στον τόνο. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική ως ορεκτικό ακόμη και τον χειμώνα, αν και τραβιέται περισσότερο με τη ζέστη. Ο συνδυασμός της ζουμερής ντομάτας με την αλμυρή γεύση του τόνου δημιουργεί ένα τέλειο μεσογειακό πιάτο που είναι τόσο εύκολο όσο και νόστιμο.

Συνταγή για γεμιστές ντομάτες με τόνο

Υλικά:

  • 4 μεγάλες ντομάτες
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό (περίπου 150 γρ.)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη (προαιρετικά)
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • Φρέσκος μαϊντανός για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τις κορυφές από τις ντομάτες και αδειάζουμε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι, αφήνοντας περίπου 1 εκ. από το τοίχωμα.
  2. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τον τόνο, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, την κάπαρη, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  3. Γεμίζουμε τις ντομάτες με το μείγμα τόνου.
  4. Γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ