Κασσελάκης: Κάλεσμα για δυναμική συμμετοχή στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ


Ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που τον απέκλεισε από την επερχόμενη κούρσα για την ηγεσία του κόμματος, απάντησε με ένα δυναμικό μήνυμα. Απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, προτρέποντάς τους να πάρουν την τύχη του κόμματος στα χέρια τους.

Αποκλεισμός από την Κεντρική Επιτροπή

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, με ψήφους 138 υπέρ σε σύνολο 151 παρόντων, απέκλεισε τον Κασσελάκη από τη διαδικασία υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος. Ωστόσο, ο ίδιος χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή ως «πρωτοφανή» και «σοκαριστική», υπογραμμίζοντας ότι το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ανώτατο όργανο που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Κάλεσμα για συμμετοχή

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μέσα από τις αναρτήσεις του, καλεί τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες να γραφτούν ως μέλη του κόμματος μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στις κρίσιμες ψηφοφορίες για τους συνέδρους. Τονίζει ότι μια μικρή ομάδα ανθρώπων προσπαθεί να ελέγξει τη διαδικασία, ενώ ζητά τη στήριξη της βάσης του κόμματος για να «σαρωθούν οι μηχανισμοί».

Η προοπτική του Συνεδρίου

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, και πλέον η προσοχή στρέφεται στο Συνέδριο, το οποίο θεωρείται κρίσιμο για την κατεύθυνση που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον. Ο  Στέφανος Κασσελάκης υπόσχεται να συνεχίσει τον αγώνα του, θέτοντας το Συνέδριο ως την απόλυτη έκφραση της δημοκρατικής φωνής του κόμματος.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Κασσελάκης επιδιώκει να ανατρέψει την απόφαση μέσω της συμμετοχής και της ενεργοποίησης της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, ενθαρρύνοντας την ανανέωση και την προοδευτική κατεύθυνση της Αριστεράς.

Το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη

Η μειοψηφία των μελών ενός οργάνου απαγόρευσε στον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιος.

Είναι ένα γεγονός πρωτοφανές στην Ιστορία του τόπου.

Είναι ένα γεγονός σοκαριστικό στην Ιστορία της Αριστεράς.

Όμως το ανώτατο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το Συνέδριο. Αυτό θα αποφασίσει για όλα.
Η φωνή μας είναι το Συνέδριο.

Ξέρετε πια ότι μια χούφτα άνθρωποι είναι ικανοί για όλα. Αν δουν ότι δεν καταφέρνουν να κερδίσουν το συνέδριο, θα το αναβάλουν και πάλι.

Όμως και οι μηχανισμοί έχουν τα όρια τους.

Γι’ αυτό σας ζητώ να γίνετε ένα μεγάλο κύμα δημοκρατίας το οποίο θα σαρώσει όλους τους μηχανισμούς.

Σας ζητώ να μη φύγετε από τις ΟΜ.
Σας ζητώ να γίνετε ασπίδα Δημοκρατίας.

Εάν είστε αριστεροί, προοδευτικοί πολίτες και δεν είστε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ήδη, γραφτείτε άμεσα, μέχρι τις 24 του Οκτώβρη, για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους.

Να γεμίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ με χιλιάδες #Είμαι_εδώ.

Η Αριστερά αποκλείεται να αποκλείει.
Η Αριστερά επιβάλλεται να ανοίγεται στο αύριο.

Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας.
Στο Συνέδριο,
Η Δημοκρατία αντεπιτίθεται».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ