Αγγλία: Ρακοσυλλέκτρια έκανε το χόμπι της δουλειά και βγάζει τα προς το ζην


Μια πρώην ρακοσυλλέκτρια στην Αγγλία κατάφερε να βγάζει τα προς το ζην της βοηθώντας κατοίκους που ζουν σε σπίτια γεμάτα από ακαταστασία και βρομιά. Πρόκειται για τη Λίζα Κέρτις από το Νιούκαστλ, η οποία μεγάλωσε τρέφοντας βαθιά αγάπη για τα υλικά αντικείμενα και άρχισε να «συλλέγει» ό,τι μπορούσε, ενώ ταυτόχρονα αρνιόταν να πετάξει το παραμικρό.

Το ταξίδι της στο «χάος» της ακαταστασίας και η περιπλάνησή σε στοίβες πλήθους αντικειμένων ξεκίνησε το 2013, όταν πέθανε ο 65χρονος πατέρας της. Τότε η Λίζα ανακάλυψε ότι το σπίτι του «έσκαγε» από άχρηστα αλλά και αχρείαστα αντικείμενα, επειδή εκείνος έπασχε από το σύνδρομο αποθησαύρισης. Τα πρόσωπα που έχουν διαγνωστεί με το εν λόγω σύνδρομο αρνούνται πεισματικά να αποχωριστούν καθετί που υπάρχει στο σπίτι τους, ακόμη και αντικείμενα μηδαμινής αξίας ή χρηστικότητας.

Η Λίζα ξόδεψε πολλά Σαββατοκύριακα από τη ζωή της κοιτάζοντας τα υπάρχοντα του πατέρα της και προσπαθώντας να τα ξεδιαλύνει, δηλαδή να δει τι απ’ αυτά θα κρατήσει, τι θα πουλήσει και τι θα πετάξει προκειμένου να απαλλαγεί από το χάος.

«Ο μπαμπάς μου δεν μας άφηνε ποτέ να μπούμε στο σπίτι του», εξήγησε η ίδια. «Όταν όμως μπήκα, διαπίστωσα ότι ο χρόνος είχε σταματήσει. Δεν είχε πετάξει τίποτα». Η μητέρα του (η γιαγιά της Λίζας) είχε πεθάνει το 2001 και από τότε, ο πατέρας της άρχισε να αποθησαυρίζει τα παλιά της υπάρχοντα για να αντιμετωπίσει τη θλίψη.

Lisa-Curtis.jpg

Αφού συγύρισε το σπίτι του πατέρα της, η Λίζα ξεκίνησε να βάζει σε τάξη το δικό της σπίτι, προκειμένου να απαλλαγεί και η ίδια από δεκάδες αχρείαστα αντικείμενα. Στη συνέχεια όμως, η Λίζα άρχισε να δέχεται αιτήματα για βοήθεια από φίλους και συναδέλφους και έτσι, το 2017 η τάση της να συμμαζεύει έγινε δουλειά πλήρους απασχόλησης, από την οποία κερδίζει περίπου 50 χιλιάδες λίρες Αγγλίας τον χρόνο.

Πλέον, η Λίζα, μητέρα τριών παιδιών, περνά κάθε μέρα μπαίνοντας σε σπίτια και βοηθώντας τους ιδιοκτήτες τους να αντιμετωπίσουν τις «συνήθειές» τους, κάτι που ευνοεί πολύ την καθημερινότητά τους.

Lisa-Curtis2.jpg

«Μπορώ να βοηθήσω τους ανθρώπους γιατί καταλαβαίνω πώς νιώθουν», είπε η Λίζα. Μάλιστα, η ίδια σε αναρτήσεις της στα social media αναφέρει πως έχει βρει αντικείμενα μολυσμένα με σαράκι, ενώ έχει δει μέχρι και νεκρούς αρουραίους στις φωλιές τους κάτω από στοίβες χαρτιών και συσκευασιών.

Lisa-Curtis3.jpg

«Δουλεύω με πολλούς ηλικιωμένους, των οποίων τα σπίτια είναι γεμάτα και έχουν μια μικρή γωνιά με μια καρέκλα όπου περνούν όλη την ημέρα», είπε η ίδια ενώ γνωστοποίησε ότι βοηθά γυναίκες που έχουν εθισμό στα ψώνια. «Είχα μια κυρία που είχε χιλιάδες περιοδικά πλεξίματος. Όλα άθικτα!» συμπλήρωσε ενώ είπε επίσης πως «βρήκα μέχρι και αποθηκευμένα ούρα ανδρών. Ρώτησα “γιατί;” και κανείς δεν είχε να μου δώσει μία απάντηση».

.

Η Λίζα υποστήριξε πως «το να είσαι συλλέκτης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το σπίτι σου είναι χάος, ωστόσο σε όλα χρειάζεται να υπάρχει ένα μέτρο».

*Με πληροφορίες από goodnewsnetwork


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ