Επίθεση της Χεζμπολάχ με drones στο Ισραήλ – Τέσσερις νεκροί στρατιώτες, δεκάδες τραυματίες


Στις 13 Οκτωβρίου 2024, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε μία συντονισμένη επίθεση με drones εναντίον στρατιωτικής βάσης του Ισραήλ, κοντά στην πόλη Μπινγιαμίνα, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων Ισραηλινών στρατιωτών και τον τραυματισμό πάνω από 60 ατόμων, επτά εκ των οποίων σοβαρά. Η εν λόγω επίθεση, η οποία έλαβε χώρα στην περιοχή νότια της Χάιφα, είναι η πλέον φονική επίθεση στο Ισραήλ από την έναρξη των εχθροπραξιών τον Σεπτέμβριο του 2024.

Το πλήγμα στη στρατιωτική βάση της Μπινγιαμίνα ήταν το φονικότερο στο Ισραήλ από την έναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στον Λίβανο στις 23 Σεπτεμβρίου.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη στη μνήμη του πρώην ηγέτη της, Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε τον Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια ισραηλινών επιθέσεων στη Βηρυτό. Παράλληλα, η οργάνωση απείλησε με περισσότερα πλήγματα, αν το Ισραήλ συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στον Λίβανο.



Σε ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ διαμηνύει ότι «η αντίσταση υπόσχεται στον εχθρό» ότι η επίθεση «νότια της Χάιφας ήταν μόνο μία πρόγευση του τι τον περιμένει εάν αποφασίσει να συνεχίσει τις επιθέσεις του εναντίον του λαού μας».

Η αντίδραση των ΗΠΑ ήταν άμεση, με τον Υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν να καλεί τον Ισραήλ να στραφεί προς τη διπλωματική επίλυση της κρίσης, ενώ εξέφρασε και τα συλλυπητήριά του για τους θανάτους των στρατιωτών.

Η Χεζμπολάχ προειδοποίησε ότι η επίθεση αυτή ήταν μόνο «πρόγευση» για πιθανές μελλοντικές ενέργειες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ