Άλλο Κοτζιά, άλλο Χαριλάου Τρικούπη – Η τακτική Δούκα που απέτυχε και το μέλλον της Κεντροαριστεράς


Ένας πολιτικός απολογισμός του Σαββατοκύριακου σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ 

«Ηγέτης γίνεσαι όταν το εσωτερικό σου ρολόι συγχρονίζεται με το ρολόι της ιστορίας», έλεγε ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Το ρολόι του Χάρη Δούκα δεν συγχρονίστηκε με την ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε μαζέψει περισσότερα κομματικά ένσημα, όντας και Γραμματέας και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν φαίνεται να το υπολόγισε ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος δεν μελέτησε καλά τον προσωπικό του αντίπαλο και επιχείρησε να τον κερδίσει με την πεπατημένη.

Για την ακρίβεια ακολούθησε την τακτική, που του έδωσε τον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, με άσσο ημίχρονο, διπλό τελικό…

Μόνο που άλλο πλατεία Κοτζιά και άλλο Χαριλάου Τρικούπη. Ο Παύλος Γερουλάνος δεν έγινε Ζαχαριάδης και τα κουκιά δεν βγήκαν. Με αποτέλεσμα η ανατροπή να μείνει στην κατάψυξη.

Το μέλλον της Κεντροαριστεράς

Αφού, λοιπόν, αυτή η αλλαγή ρότας δεν ήρθε στο ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα κατά τα φαινόμενα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει στην δοκιμασμένη τακτική χωρίς «ενέσεις»…εκμοντερνισμού ή παραλλαγής από τον Στέφανο Κασσελάκη, επανασχεδιάζεται ο χάρτης της Κεντροαριστεράς.

Από όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο κερδισμένο είναι το ΠΑΣΟΚ θεωρητικά σε σχέση με το… ριάλιτι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημαντικό στοιχείο για το ΠΑΣΟΚ και παρακαταθήκη για το μέλλον είναι ο πολιτικός πολιτισμός με τον οποίο διεξήχθη όλη η διαδικασία σε αντίθεση με τις αδιανόητες σκηνές και τις ύβρεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα πρέπει να αναπαυτούν τις δάφνες τους. Το μήνυμα του δεύτερου γύρου χρήζει εμπεριστατωμένης ανάλυσης.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να αναλυθεί γιατί κατέρρευσε το ενδιαφέρον του κοινού, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να μην προσέλθει στη δεύτερη κάλπη.

Επίσης στη Χαριλάου Τρικούπη θα πρέπει να αντιληφθούν άμεσα ότι είναι άλλο πράγμα η σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία βγήκε νικητής επί του παρόντος και άλλο η κυβερνητική προοπτική.

Μεγάλο στοίχημα για τον νέο (παλιό) πρόεδρο θα είναι οι επόμενες δημοσκοπήσεις….


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ