Liberation: Ηχογραφημένη η εμφάνιση της Σελίν Ντιόν στους Ολυμπιακούς Αγώνες


«Αυτό που ακούσαμε στην τηλεόραση ήταν μια διορθωμένη αναπαραγωγή», δήλωσε ο συνθέτης και ερμηνευτής Etienne Guéreau στη Liberation

Η εντυπωσιακή «ζωντανή» εμφάνιση της Σελίν Ντιόν στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 ήταν ηχογραφημένη από πριν, όπως υποστηρίχθηκε σήμερα στη Γαλλία.

Εκατομμύρια άνθρωποι συγκινήθηκαν μέχρι δακρύων όταν η 56χρονη Καναδή σούπερ σταρ τραγούδησε το Hymne à L’amour (Ύμνος στην αγάπη) μπροστά στον Πύργο του Άιφελ.

Ήταν το αποκορύφωμα μιας πλούσιας τελετής έναρξης που πραγματοποιήθηκε κυρίως στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα – η οποία, όπως είπε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ήταν το «συναισθηματικό αποκορύφωμα» της αθλητικής υπερπαραγωγής.

Ήταν «χωρίς την παραμικρή αμφιβολία» ηχογραφημένο

Όμως την Παρασκευή, η αξιοσέβαστη εφημερίδα Liberation επικαλέστηκε πολλούς εμπειρογνώμονες της μουσικής βιομηχανίας οι οποίοι δήλωσαν ότι η παράσταση της 26ης Ιουλίου ήταν «χωρίς την παραμικρή αμφιβολία» ηχογραφημένη από πριν.

Με τη σειρά τους, οι εκπρόσωποι των διοργανωτών του Παρισιού 2024 αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το σκάνδαλο, παρά το γεγονός ότι προηγουμένως επέμεναν ότι η παράσταση ήταν πράγματι ζωντανή.

«Αυτό που ακούσαμε στην τηλεόραση ήταν μια διορθωμένη αναπαραγωγή», δήλωσε ο συνθέτης και ερμηνευτής Etienne Guéreau στη Liberation.

Σε σχόλια που αναδημοσιεύτηκαν σε όλα τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ένας τεχνικός ήχου που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του δήλωσε: «Ήταν 100% playback, μπορείτε να το ακούσετε από τις πρώτες νότες».

Άλλοι είπαν ότι ήταν «χωρίς την παραμικρή αμφιβολία» ηχογραφημένο εκ των προτέρων, όπως και μια άλλη εκτέλεση της κυρίας Ντιόν στις πρόβες.

Ένας μουσικός του YouTube που χρησιμοποιεί το όνομα Wings of Pegasus δήλωσε ότι η πρόβα και η πραγματική εκτέλεση ακούγονταν επίσης ακριβώς οι ίδιες – κάτι που είναι τεχνικά αδύνατο, καθώς πάντα θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις μεταξύ δύο εκδοχών ενός live τραγουδιού.

Η παράσταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες προοριζόταν να αποτελέσει μια θριαμβευτική επιστροφή για την κυρία Ντιόν, η οποία παλεύει με το αθεράπευτο σύνδρομο του δύσκαμπτου ανθρώπου.

Το Hymne à L’amour επιλέχθηκε επειδή είχε τραγουδηθεί αρχικά από την αείμνηστη γαλλίδα μουσικό Edith Piaf.

Η αποθέωση της Σελίν Ντιόν

Χιλιάδες θαυμαστές μπήκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επαινέσουν την κυρία Ντιόν, στις μεγαλύτερες επιτυχίες της οποίας περιλαμβάνεται το «My Heart Will Go On», το βασικό τραγούδι της ταινίας «Τιτανικός».

Ένας έγραψε: «Εντάξει, είμαι πραγματικά συγκινημένος με την ερμηνεία της Σελίν, απλά ουάου!», ενώ ένας άλλος ξετρελάθηκε: «Η βασίλισσα Σελίν επέστρεψε και ακούγεται φανταστικά».

Το 2022 η κυρία Ντιόν αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με τη νευρολογική διαταραχή του συνδρόμου δύσκαμπτου ανθρώπου, η οποία προκαλεί δυσκαμψία και σπασμούς των μυών.

Τότε έδωσε όρκο να επιστρέψει στη σκηνή «ακόμα κι αν χρειαστεί να συρθώ», προσθέτοντας: «Στόχος μου είναι να ξαναδώ τον Πύργο του Άιφελ!»

Περίπου 104.000 άνθρωποι πλήρωσαν εισιτήρια για να παρακολουθήσουν ζωντανά την τελετή έναρξης του Παρισιού 2024, με τις καλύτερες θέσεις να κοστίζουν πάνω από 2.500 λίρες.

Παρά τη δυνατή βροχή, πολλοί κάθισαν να παρακολουθήσουν πολλαπλές εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας προηχογραφημένης από τη Lady Gaga, η οποία προβλήθηκε σε πολλές οθόνες κατά μήκος του ποταμού, καθώς και σε όλο τον κόσμο.

Η κυρία Ντιόν ανακοίνωσε στο Instagram την Πέμπτη ότι η «ζωντανή» ηχογράφηση ήταν διαθέσιμη σε ιστότοπους όπως το YouTube και το Spotify.

«Ο Θεός φέρνει κοντά αυτούς που αγαπούν ο ένας τον άλλον», έγραψε η κυρία Ντιόν αναφερόμενη στους στίχους του τραγουδιού.

Πρόκειται για τα λόγια της Piaf προς τον έρωτα της ζωής της, τον Γαλλοαλγερινό πυγμάχο Marcel Cerdan, ο οποίος πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα τον Οκτώβριο του 1949.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για την εμφάνιση της Ντιόν στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε συνέντευξή του στο περιοδικό Variety αυτή την εβδομάδα, λέγοντας ότι προκάλεσε τη «μεγαλύτερη συγκίνηση» όλων στο Παρίσι 2024.

Με πληροφορίες από Daily Mail


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ