ΗΠΑ: «Kαλός Σαμαρείτης» βρήκε 12.000 δολάρια και τα επέστρεψε όλα στην ηλικιωμένη που τα έχασε


«Ήμασταν τόσο χαρούμενοι, που παραλίγο να κλάψουμε», δήλωσε ο ανιψιός της ηλικιωμένης

Μια ηλικιωμένη από τη Μασαχουσέτη έχασε έναν φάκελο που περιείχε 12.000 δολάρια σε ένα σούπερ μάρκετ, αλλά εκεί που φαινόταν ότι δεν υπήρχε ελπίδα να τον βρει, η καλοσύνη ενός καλού Σαμαρείτη επανένωσε τη γυναίκα με τις οικονομίες της ζωής της.

Επιστρέφοντας στο σπίτι της από τα ψώνια στο τοπικό Market Basket στο Shrewsbury της Μασαχουσέτης στις ΗΠΑ, η καρδιά της 71χρονης Ha λύγισε – ο φάκελος με τα χρήματα της δεν φαινόταν πουθενά. Μιλώντας ελάχιστα αγγλικά, η Ha κάλεσε τον ανιψιό της Truong Huynh για βοήθεια.

Ο 55χρονος Huynh πήγε τη θεία του πίσω στο Market Basket για να ψάξει για τα μετρητά, αλλά παρά την αναζήτηση της σε όλα τα μέρη όπου είχε πάει, δεν βρήκαν τίποτα. Φτάνοντας στο γραφείο εξυπηρέτησης, οι δύο τους ήρθαν σε επαφή με τον διευθυντή Dan Desfosses, ο οποίος είπε ότι θα ελέγξει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για να δει αν θα μπορούσε να εντοπίσει πού και πότε έχασε το φάκελο.

Δυστυχώς ούτε αυτό θα οδηγούσε κάπου. Δεν βρισκόταν στο πλάνο των καμερών όταν έχασε τα χρήματα.

Εγκαταλείποντας την προσπάθεια, επέστρεψαν στο αυτοκίνητό τους.

Ξαφνικά ο Desfosses και ένας άλλος άντρας βγήκαν τρέχοντας να τους συναντήσουν, με τον πρώτο να τους εξηγεί ότι ο δεύτερος μόλις είχε φέρει τον φάκελο με όλα τα λεφτά στο γραφείο της διεύθυνσης.

«Ήμασταν τόσο χαρούμενοι, που παραλίγο να κλάψουμε», δήλωσε ο Huynh στην Washington Post, προσθέτοντας ότι ζήτησε να βγάλει φωτογραφία τον άνδρα με τον Desfosses. «Έδειξε τιμή», δήλωσε ο Huynh. «Πολλοί άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να περάσουν αυτό το τεστ».

Ο εν λόγω «δεύτερος άντρας» ονομάζεται Skip, η φίλη του οποίου εργάζεται στο Market Basket.

«Δεν ξέρω αν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα το έκαναν αυτό», πρόσθεσε ο Desfosses. «Σου δείχνει από τι είναι φτιαγμένος… Σου δείχνει ότι υπάρχουν πραγματικά μερικοί καλοί άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο».

Μόλις επέστρεψε στο σπίτι της, η Ηa αποφάσισε να επιστρέψει στο Market Basket την επόμενη μέρα και να δώσει μια αμοιβή στον Skip. Άφησε 300 δολάρια στη φίλη του, καθώς εκείνος δεν ήταν εκεί εκείνη τη στιγμή.

Σε μια τοπική ομάδα στο Facebook, ο Huynh μοιράστηκε την ιστορία.

«Χρειάζεται ένα ιδιαίτερο είδος ανθρώπου για να κάνει κάτι τόσο ειλικρινές και ανιδιοτελές, και Skip, είσαι ένα πραγματικό παράδειγμα αξιοπρέπειας και συμπόνιας», έγραψε ο Huynh. «Σε ευχαριστώ, Skip – έχεις αγγίξει περισσότερες ζωές από όσες γνωρίζεις σήμερα».

Με πληροφορίες από Good News Network


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ