Μους λεμονιού – Το δροσερό χωνευτικό επιδόρπιο που θα λατρέψετε


Η μους λεμονιού είναι ένα δροσιστικό και ανάλαφρο γλυκό που ταιριάζει απόλυτα με το τέλος ενός γεύματος ή ως απογευματινή απόλαυση. Ο συνδυασμός της λεμονάτης γεύσης με την αφράτη υφή της μους δημιουργεί ένα ελαφρύ και απολαυστικό επιδόρπιο, ιδανικό για τους λάτρεις των γλυκών με όξινη νότα. Εύκολο στην παρασκευή, αλλά εντυπωσιακό στην παρουσίαση, αυτό το γλυκό είναι σίγουρο ότι θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Συνταγή για μους λεμονιού

Υλικά:

  • 4 λεμόνια (χυμός και ξύσμα)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά (χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια)
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 φακελάκι ζελατίνη (10 γρ.)
  • 100 ml νερό
  • Φύλλα δυόσμου και φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Βάλτε το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και διαλύστε τη ζελατίνη στο νερό. Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 5 λεπτά.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι, χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού με τη ζελατίνη και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη και η ζελατίνη, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  5. Ενσωματώστε την κρέμα γάλακτος στο μείγμα του λεμονιού και στη συνέχεια προσθέστε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά για να μη χάσει τον όγκο της.
  6. Μοιράστε τη μους σε ατομικά ποτήρια και αφήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρισμα.
  7. Γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου και φέτες λεμονιού πριν σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ