Το Νόμπελ Ειρήνης του 2024 στην Ιαπωνική Οργάνωση Nihon Hidankyo


Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ αποφάσισε να απονείμει το Νόμπελ Ειρήνης του 2024 στην ιαπωνική οργάνωση Nihon Hidankyo, μια ομάδα που εκπροσωπεί τους επιζώντες των ατομικών βομβαρδισμών της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι. Η οργάνωση, γνωστή και ως Hibakusha, επιβραβεύεται για τις επίμονες προσπάθειές της να εξαλείψει τα πυρηνικά όπλα παγκοσμίως, καθώς και για την ανάδειξη των τραγικών συνεπειών των πυρηνικών όπλων μέσω των μαρτυριών των επιζώντων.

Οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις και η σημασία του βραβείου

Παρά τον αυξημένο αριθμό ένοπλων συγκρούσεων το 2023, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα, που καταμέτρησε 59 συγκρούσεις, η επιτροπή θεώρησε ότι η φετινή βράβευση ήταν πιο σημαντική από ποτέ. Η Nihon Hidankyo εκπροσωπεί έναν από τους πιο ισχυρούς παγκόσμιους συμβολισμούς κατά των πυρηνικών, καθώς οι επιζώντες της τραγωδίας συνεχίζουν να εκπαιδεύουν τον κόσμο για τις ανείπωτες καταστροφές που προκαλούν τα πυρηνικά όπλα.

 

Η διαδικασία του Νόμπελ Ειρήνης

Η διαδικασία επιλογής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης περιλαμβάνει πολλές φάσεις, από τις αρχικές προτάσεις έως τη λεπτομερή εξέταση των υποψηφίων. Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ διατηρεί τη διαδικασία αυστηρά απόρρητη μέχρι την ανακοίνωση του νικητή, ενώ η τελετή απονομής θα γίνει, όπως κάθε χρόνο, στις 10 Δεκεμβρίου στο Όσλο.

Η απονομή αυτού του βραβείου τονίζει την αναγκαιότητα για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα και αναγνωρίζει την ανεκτίμητη συμβολή της Nihon Hidankyo στην παγκόσμια ειρήνη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ