Ομάδες Κρούσης Ναυτικών Μεταφορέων Ινδίας-Ιταλίας εμπλέκονται σε ιστορική διμερή θαλάσσια εμπλοκή


Η Ινδία και η Ιταλία είναι φιλικές χώρες που μοιράζονται σχέσεις σε όλα τα φάσματα, από τις αμυντικές έως τις πολιτιστικές σχέσεις

Ινδικό και Ιταλικό Ναυτικό διεξάγουν Άσκηση Ομάδων Απεργίας Μεταφορέων στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Ινδίας.

Σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, ο Εκπρόσωπος του Ινδικού Ναυτικού μοιράστηκε ότι το Ινδικό Ναυτικό και το Ιταλικό Ναυτικό πραγματοποίησαν μια ιστορική διμερή θαλάσσια δέσμευση που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε στις 6 Οκτωβρίου.

Αυτή ήταν μια ιστορική δέσμευση καθώς περιλάμβανε την παρθενική άσκηση από τις Carrier Strike Groups (CSG) και από τα δύο ναυτικά. Το CSG είναι μια ευέλικτη ναυτική δύναμη που μπορεί να κάνει επιχειρήσεις τόσο σε περιορισμένα ύδατα όσο και στον ανοιχτό ωκεανό, σε όλες τις καιρικές συνθήκες και όλες τις ώρες της ημέρας, καθιστώντας το σημαντικό για τα ναυτικά.

askisi.jpg

Στη φάση του λιμανιού της δέσμευσης έγιναν ανταλλαγές εμπειρογνωμόνων και άλλες βασικές επαγγελματικές αλληλεπιδράσεις. Το πρόγραμμα είδε επίσης μια Διάσκεψη Προ-Σχεδιασμού του Ιστιοπλοΐας που περιελάμβανε τη συμμετοχή της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η θαλάσσια φάση της δέσμευσης ήταν στις 5 και 6 Οκτωβρίου και με επικεφαλής τους δύο αερομεταφορείς INS Vikramaditya και ITS Cavour μαζί με τους INS Visakhapatnam και ITS Alpino.

Οι δύο CSG διεξήγαγαν έντονες επιχειρήσεις με τα ενσωματωμένα μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα τους για διάφορες επιχειρήσεις, όπως συνδυασμένες εμπλοκές μεγάλης δύναμης, αποστολές αεροπορικής μάχης, επιχειρήσεις Helo και αποστολές έρευνας και διάσωσης. Οι εμπλοκές περιελάμβαναν επίσης συντονισμένες βολές όπλων και κοινούς ελιγμούς, ώστε να υπογραμμιστούν οι κοινές επιχειρήσεις και οι δυνατότητες Διοίκησης και Ελέγχου των δύο ναυτικών και να ενισχυθεί η διαλειτουργικότητά τους.

Στην ανάρτηση στο X, σημειώθηκε ότι «μια βασική πτυχή της άσκησης ορόσημο ήταν η συμμετοχή της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας που ανέλαβε ελιγμούς με ιταλικά αεροσκάφη CSG, συμπεριλαμβανομένων Αποστολών Μεγάλων Δυνάμεων και Αποστολών».

Η εκδήλωση σημειώθηκε ότι είχε τις αλληλεπιδράσεις υπό τον τίτλο «Γέφυρες της Φιλίας». Η Ινδία και η Ιταλία είναι φιλικές χώρες που μοιράζονται σχέσεις σε όλα τα φάσματα, από τις αμυντικές έως τις πολιτιστικές σχέσεις.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ