Ζιζέλ Πελικό: Αποχωρεί για πρώτη φορά από τη δίκη αηδιασμένη από τη χυδαιότητα βιαστή της


«Ήταν πολύ γρήγορο. Συνδέθηκα και, μισή ώρα αργότερα, το ραντεβού είχε κλείσει» δηλώνει ο βιαστής

Η επιζήσασα της σεξουαλικής κακοποίησης Ζιζέλ Πελικό αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα αφού άκουσε την αρρωστημένη δήλωση ενός από τους κατηγορούμενους βιαστές της.

Ο Vincent C, ο οποίος έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία, μοιράστηκε την αρρωστημένη εμπλοκή του στο σκάνδαλο μαζικών βιασμών στη Γαλλία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο 43χρονος είναι αλκοολικός και χρήστης ναρκωτικών. Είναι ένας από τους 51 άνδρες που κατηγορούνται για τον βιασμό της μητέρας, η οποία ήταν ναρκωμένη από τον σύζυγό της Ντομινίκ Πελικό, σε διάστημα δέκα ετών.

Ο Vincent συνελήφθη αφού βρέθηκαν στον υπολογιστή του Ντομινίκ δύο αρχεία με την ένδειξη «νύχτα της 27.10.19 με τον Vincent» και «νύχτα της 11.01.20 με τον Vincent». Το δικαστήριο άκουσε πώς ο Vincent επισκεπτόταν συνήθως την ιστοσελίδα Coco.fr τα βράδια του Σαββάτου. Είπε ότι η διαδικασία για να επισκεφθεί το νοικοκυριό Πελικό ήταν «πολύ γρήγορη» και ανέφερε ότι το ζευγάρι ζούσε μόνο «πέντε λεπτά» από την πόλη Μαζάν.

«Έψαχνα για ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά. Δεν με προσέλκυσαν τα φόρουμ, δεν ήμουν εκεί για να συνομιλώ επί ώρες», πρόσθεσε. Η Ζιζέλ δεν γνώριζε τα τρομακτικά σχέδια του συζύγου της για τον βιασμό της από δεκάδες άνδρες. Παρέμενε αναίσθητη κατά τη διάρκεια των σαδιστικών πράξεων.

Μιλώντας για τη συμφωνία του με τον Ντομινίκ, ο Vincent είπε: «Ήταν πολύ γρήγορο. Συνδέθηκα και, μισή ώρα αργότερα, το ραντεβού είχε κλείσει». Ο Vincent ισχυρίστηκε ακόμη ότι δεν είχε πολλές επιλογές όταν επρόκειτο να βρει κάποιον για να διαπράξει αυτή την πράξη σε βάρος του, αναφέρει η LeMonde.

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν αμφισβήτησε αυτό που διοργάνωνε ο Ντομινίκ, ο Vincent C. είπε: «Έψαχνα για έναν φίλο που να γ******. Δεν σκέφτομαι σε τέτοιες στιγμές».

Πρόσθεσε ότι πίστευε ότι η πρόσκληση του Ντομινίκ να βιάσει τη σύζυγό του ήταν το ίδιο με το να τον προσκαλέσει και εκείνη.

«Όταν ο σύζυγος μου λέει: «Έχει πάει για ύπνο, θα την ξυπνήσουμε», αυτό μου αφαιρεί το ζήτημα της συναίνεσης από το μυαλό μου» είπε.

Όταν ρωτήθηκε αν γνώριζε ότι δεν υπήρχε συναίνεση, είπε απλώς: «Εκείνη τη στιγμή νόμιζα ότι ικανοποιούσα το ζευγάρι».

Η Ζιζέλ σηκώθηκε από τη θέση της και βγήκε από την αίθουσα του δικαστηρίου αφού ο Vincent έκανε τις «ανέμελες» παρατηρήσεις του. Συνοδευόταν από έναν ψυχολόγο που την υποστήριζε καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης. Ο Vincent ρωτήθηκε νωρίτερα αν παραδέχεται τις κατηγορίες του βιασμού κατά συναυτουργία, για τις οποίες κατηγορείται, αλλά τις αρνήθηκε.

Όταν ρωτήθηκε από τον Antoine Camus, έναν από τους δικηγόρους της Ζιζέλ, γιατί δεν παραδέχθηκε τις κατηγορίες, είπε ότι αναγνώρισε τις «πράξεις» αλλά δεν τις θεώρησε βιασμό.

Σύμβολο του αγώνα

Η 71χρονη κυρία Πελικό έχει γίνει σύμβολο του αγώνα κατά της σεξουαλικής βίας στη Γαλλία. Επέμεινε να είναι δημόσια η δίκη, ενάντια στην πρόταση του δικαστηρίου να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Από την έναρξη των ακροάσεων στις 2 Σεπτεμβρίου, η κυρία Πελικό έρχεται σχεδόν καθημερινά αντιμέτωπη με τον πρώην σύζυγό της, Ντομινίκ Πελικό, και άλλους 49 φερόμενους ως βιαστές.

Η Ζιζέλ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι αισθάνθηκε ταπεινωμένη από τις ερωτήσεις των δικηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι είχαν υποστηρίξει ότι οι άνδρες μπορεί να είχαν μια αστοχία στην κρίση τους. «Ένιωσα ταπεινωμένη όσο βρισκόμουν σε αυτή την αίθουσα του δικαστηρίου. Με έχουν αποκαλέσει αλκοολική, συνωμότη του Ντομινίκ», είπε. «Στην κατάσταση στην οποία βρισκόμουν, δεν μπορούσα απολύτως να απαντήσω. Ήμουν σε κωματώδη κατάσταση- τα βίντεο το δείχνουν αυτό».

Μιλώντας για τους άνδρες που δικάζονται, σχολίασε: «Αυτοί οι άνδρες είναι διεστραμμένοι. Διέπραξαν βιασμό … Όταν βλέπουν μια γυναίκα να κοιμάται στο κρεβάτι της, κανείς δεν σκέφτηκε να κάνει στον εαυτό του μια ερώτηση; Δεν έχουν μυαλό;» Και πρόσθεσε: «Πότε ένας σύζυγος αποφασίζει για τη γυναίκα του;»

Με πληροφορίες από Daily Mail και Mirror


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ