Ιράν: Ο διοικητής της Δύναμης Quds, Ισμαήλ Καανί, υπέστη καρδιακή προσβολή εν μέσω ανακρίσεων


Οι ανακρίσεις με τον Καανί ξεκίνησαν μετά τη φυλάκιση του προσωπάρχη του

Ιρανικές πηγές αποκάλυψαν στο Sky News Arabia την Πέμπτη ότι ο διοικητής της Δύναμης Quds των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, Ισμαήλ Καανί, βρίσκεται υπό διερεύνηση για παραβίαση, αφού θεωρήθηκε ύποπτος για επικοινωνία με το Ισραήλ για τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα.

Οι πηγές εξήγησαν ότι ο Καανί υπέστη καρδιακή προσβολή και εισήχθη στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια των ανακρίσεών του, εν μέσω μιας κατάστασης μεγάλης ανησυχίας για την έκταση της ισραηλινής διείσδυσης στην πυραμίδα της ιρανικής ηγεσίας.

Οι ίδιες πηγές αποκάλυψαν στο Sky News Arabia ότι οι ανακρίσεις με τον Καανί ξεκίνησαν μετά τη φυλάκιση του προσωπάρχη του, ο οποίος φέρεται να επικοινωνούσε με το Ισραήλ μέσω ενός μεσάζοντα που ζούσε εκτός Ιράν.

Αυτό έρχεται εν μέσω αναφορών για διαφωνίες εντός των πτερύγων της Δύναμης Quds μετά τη δολοφονία του πρώην διοικητή της, Καζέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος πίεζε για την απομάκρυνση του Καανί.

Σύμφωνα με τις πηγές, υπάρχει τάση για νέα αναδιάρθρωση της Δύναμης Quds μετά την απομάκρυνση του Καανί, ο οποίος θα τιμηθεί από τον ηγέτη Αλή Χαμενεΐ τις επόμενες ημέρες.

Από την πλευρά του, ο ειδικός αναλυτής του Sky News Arabia, Ματζίντ Αζάμ, δήλωσε από την Κωνσταντινούπολη ότι η πληροφορία αυτή πρέπει να ληφθεί με προσοχή, αλλά είναι μια σημαντική ανακάλυψη για τη Δύναμη Quds των Φρουρών της Επανάστασης.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί στο βρετανικό μέσο ενημέρωσης «Middle East Eye» από πηγές ότι ο Καανί βγήκε αλώβητος από την ισραηλινή επίθεση στην Νταχίγια της Βηρυτού την προηγούμενη εβδομάδα και βρίσκεται υπό παρακολούθηση στο Ιράν.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ