Σουηδία: Πυροβολισμοί σε ισραηλινούς στόχους – Σε συναγερμό οι αρχές


Η σουηδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ερευνά ένα περιστατικό με πυροβολισμούς κοντά σε σημείο ισραηλινών συμφερόντων στην πόλη Γκέτεμποργκ, το οποίο σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση είναι μια μονάδα της ισραηλινής εργολαβικής αμυντικής εταιρίας Elbit Systems.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η αστυνομία.

Εκπρόσωπος της Elbit Systems Sweden αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ένας νεαρός ύποπτος συνελήφθη επί τόπου και προκαταρκτική έρευνα για φερόμενη απόπειρα φόνου και σοβαρά εγκλήματα που συνδέονται με όπλα έχει ξεκινήσει, πρόσθεσε η αστυνομία.

Ο ύποπτος είναι κάτω των 15 ετών, όπως ανέφεραν η δημόσια τηλεόραση SVT και άλλα σουηδικά ΜΜΕ, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο ένας ύποπτος και πως οι ερευνητές δεν γνωρίζουν αν υπάρχουν οποιεσδήποτε συγκεκριμένες απειλές εναντίον άλλων σημείων ισραηλινών συμφερόντων στην περιοχή του Γκέτεμποργκ στη νότια Σουηδία.

Τον Μάιο η σουηδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ενέτεινε τα μέτρα ασφαλείας γύρω από σημεία ισραηλινών και εβραϊκών συμφερόντων στη χώρα αφού αστυνομικοί σε περιπολία άκουσαν ύποπτους πυροβολισμούς κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στη Στοκχόλμη.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να σχολιάσει αν η Elbit εκτιμάται ότι ήταν στόχος. Η ισραηλινή πρεσβεία στη Στοκχόλμη δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλια.

Η Σουηδία ζει μια έξαρση της βίας με όπλα τα τελευταία χρόνια, από εγκληματικές συμμορίες που βρίσκονται σε διαμάχη για ναρκωτικά και άλλες παράνομες δραστηριότητες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ