Ένας θρύλος της ποδηλασίας στο Ράλλυ των Θεών


Κάθε άθλημα έχει το θρύλο του. Το όνομα αυτού στην αγωνιστική ποδηλασία, Mark Cavendish. Ο γεννημένος στη Νήσο του Μαν 39χρονος Βρετανός συστήθηκε στο ελληνικό κοινό με τον δικό του τρόπο, κοινώς ως ηγέτης ενός πελοτόν.

Δύο μήνες πριν βρεθεί στην Ελλάδα φιλοξενούμενους της διοργάνωσης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, στη Λαμία, ο Mark Cavendish τερματίζοντας πρώτος στο 5ο ετάπ του φετινού Γύρου Γαλλίας πέτυχε την 35η νίκη της καριέρας του στο Tour de France και έγινε ο απόλυτος ρέκορντμαν, καταρρίπτοντας την επίδοση του Eddy Merckx που κρατούσε από το 1975 και που είχε ισοφαρίσει ο Βρετανός το 2021.

Πέραν αυτού, το παλμαρέ του «γράφει» συνολικά 165 νίκες, μεταξύ των οποίων σε 17 ετάπ του Giro d’ Italia, σε 3 στo Vuelta a España, τη φανέλα των πόντων και στα τρία Grand Tours, το παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου στην αντοχή (2011), το Μιλάνο-Σαν Ρέμο (2009), τρία παγκόσμια πρωταθλήματα σε πίστα και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016.

Η Ελλάδα φυσικά δεν του είναι άγνωστη. Στη χώρα μας πραγματοποιεί μεγάλο μέρος των προπονήσεών του, υπό την καθοδήγηση του προπονητή και φίλου του πλέον, Βασίλη Αναστόπουλου. Αυτήν την φορά ωστόσο, ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη μιας διαφορετικής προπόνησης, με το πελοτόν στο οποίο ηγήθηκε να αποτελείται από ορισμένους από τους πρωταγωνιστές οδηγούς και συνοδηγούς στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Το Costa Navarino και η Navarino Outdoors παραχώρησαν τα ποδήλατα που ο Mike Widmer ανέλαβε να «στήσει» στις διαστάσεις των αναβατών, οι οποίοι στους δρόμους της Λαμίας πήραν μια γερή δόση αγωνιστικής ποδηλατικής οδήγησης πίσω από τον θρύλο του σπορ, λίγες ώρες πριν την έναρξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Τη… βόλτα του ανταπέδωσε ποιος άλλος από τον οκτάκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ράλλυ, Sébastien Ogier, ο οποίος έκανε ένα πέρασμα από το shakedown του αγώνα έχοντας στο δεξί μπάκετ του GR Yaris Rally1 Hybrid τον άνθρωπο που τον Ιούνιο χρίστηκε Ιππότης Διοικητής του Εξαιρετικότερου Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

«Ήταν από τα καλύτερα πράγματα που έχω κάνει ποτέ», δήλωσε ο Cavendish μετά την εμπειρία του στο αγωνιστικό αυτοκίνητο. «Βλέποντας τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμοόχι απλά τους καλύτερους οδηγούς ράλλυ, αλλά τους κορυφαίους οδηγούς γενικότερα, να κάνουν αυτό που κάνουν, ήταν μια μοναδική εμπειρία. Οι ομοιότητες (μεταξύ ράλλυ και ποδηλασίας) είναι πραγματικά εντυπωσιακές… Όποιος οδηγεί αυτοκίνητο νομίζει ότι μπορεί να οδηγήσει ένα αγωνιστικό ράλλυ, και όποιος καβαλάει ποδήλατο νομίζει ότι μπορεί να αγωνιστεί στον Γύρο της Γαλλίας, αλλά όταν το δεις από κοντά και καταλάβεις τι ακριβώς κάνουν, τότε αντιλαμβάνεσαι ποιοι είναι οι καλύτεροι».

Από την πλευρά του ο Sébastien Ogier είπε «Λατρεύω να μοιράζομαι εμπειρίες με άλλους αθλητές, ειδικά όταν πρόκειται για θρύλους. Είναι απίστευτο αυτό που έχει καταφέρει αυτός ο άνθρωπος στην ποδηλασία».

Δείτε εικόνες


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ