Ο καταστροφικός κυκλώνας Μίλτον σαρώνει τη Φλόριντα – Αναφορές για νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές


Ο κυκλώνας Μίλτον χτύπησε τη Φλόριντα με σφοδρούς ανέμους που έφτασαν τα 205 χλμ/ώρα, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές και θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες κατοίκους. Σφοδρές καταιγίδες έπληξαν περιοχές όπως το Siesta Key, όπου υπάρχουν αναφορές για νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Στην κομητεία Σεντ Λούσι, ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον δύο ατόμων, ενώ δεκάδες σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Η στιγμή που ο κυκλώνας Μίλτον χτυπά τις ακτές της Φλόριντα

Η στιγμή που ο τυφώνας Μίλτον έφτασε στην ξηρά καταγράφηκε από το Συνεταιριστικό Ινστιτούτο Έρευνας στην Ατμόσφαιρα.

Ο ερευνητικός οργανισμός δημοσίευσε ένα δορυφορικό βίντεο της ισχυρής καταιγίδας που κινείται σε όλη την πολιτεία και τη στιγμή που έπεσε στην ξηρά κοντά στο Siesta Key – νότια της πόλης Sarasota.

Περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα, με τις Αρχές να προειδοποιούν τους κατοίκους να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο, καθώς ο κυκλώνας συνεχίζει την καταστροφική του πορεία στην πολιτεία. Οι βροχές και οι πλημμύρες, που σε ορισμένα σημεία έχουν ξεπεράσει τα 2 μέτρα, προκαλούν περαιτέρω καταστροφές σε παράκτιες περιοχές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον Μίλτον ως έναν από τους πιο επικίνδυνους κυκλώνες στην ιστορία της πολιτείας και κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν τις οδηγίες εκκένωσης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ