Τζορτζ Μπάλντοκ: Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τον θάνατό του


Τεράστια θλίψη έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος του 31χρονου διεθνούς ποδοσφαιριστή Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα στις 9 Οκτωβρίου 2024. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού και το ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν συγκλονιστεί από την τραγωδία, ενώ οι συνθήκες του θανάτου του παραμένουν συγκεχυμένες.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Μπάλντοκ εντοπίστηκε από έναν φίλο του, που ειδοποιήθηκε από τη σύζυγό του, η οποία τον αναζητούσε χωρίς επιτυχία από το μεσημέρι. Το άψυχο σώμα του βρέθηκε στην πισίνα του σπιτιού του, και ένα άδειο μπουκάλι βότκα βρέθηκε κοντά του, κάτι που ερευνά η αστυνομία. Ωστόσο, δεν βρέθηκαν σημάδια τραυματισμού στο σώμα του, γεγονός που ενισχύει την πιθανότητα αιφνίδιου θανάτου.

Η αστυνομική έρευνα και οι πρώτες εκτιμήσεις

Η έρευνα συνεχίζεται με την αστυνομία να εξετάζει ενδελεχώς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε ο θάνατός του, ενώ αναμένεται η νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια. Οι πρώτες εκτιμήσεις υποδεικνύουν πιθανότητα ανακοπής καρδιάς ή πνιγμού​.

Ο θάνατος του Μπάλντοκ έχει σοκάρει όχι μόνο την οικογένεια του Παναθηναϊκού, αλλά και το διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα, με ομάδες όπως η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και μεγάλοι σύλλογοι της Premier League να εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους. Ο Μπάλντοκ είχε ελληνικές ρίζες και ήταν διεθνής με την Εθνική Ελλάδος​.

Μαύρα περιβραχιόνια στον αγώνα με την Αγγλία στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ

Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδας, βαθιά συγκλονισμένοι από την τραγική είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ, θα αγωνιστούν φορώντας μαύρα περιβραχιόνια στον αποψινό αγώνα εναντίον της Αγγλίας για το Nations League. Ο Μπάλντοκ ήταν σημαντικό μέλος της Εθνικής τα τελευταία δύο χρόνια και, αν δεν είχε τραυματιστεί, θα βρισκόταν πιθανότατα μαζί με την ομάδα στο Λονδίνο. Επιπλέον, την Κυριακή (13/10), πριν από το παιχνίδι με την Ιρλανδία, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του.

Παναθηναϊκός: Σοκαρισμένος από την απώλεια του Μπάλντοκ

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε την απόλυτη θλίψη της για τον ξαφνικό θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 31 ετών. Σε επίσημη ανακοίνωση, η ομάδα δήλωσε: «Είμαστε συγκλονισμένοι από την απώλεια του George μας. Στεκόμαστε δίπλα στην οικογένεια και τους αγαπημένους του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον αιφνίδιο θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ εξέφρασαν μέσω των social και οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Συλλυπητήρια από τον ποδοσφαιρικό κόσμο

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, όπου ο Μπάλντοκ είχε μια επιτυχημένη επταετή πορεία, τον αποχαιρέτησε μέσω social media, εκφράζοντας τη βαθιά της θλίψη. Ο παίκτης ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στους φιλάθλους και τους συμπαίκτες του, και η ομάδα απέστειλε τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του. Αντίστοιχα, πολλές ομάδες της Premier League, όπως η Λίβερπουλ, η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι, εξέφρασαν τη θλίψη τους για την απώλεια του ποδοσφαιριστή.

Η Μπράιτον, όπου εργάζεται ως προπονητής ακαδημιών ο αδερφός του Τζορτζ, Σαμ Μπάλντοκ, εξέφρασε τη συμπαράστασή της προς την οικογένεια. Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα ανέφερε: «Στέλνουμε την αγάπη και τα συλλυπητήριά μας στον Σαμ και την οικογένεια του Τζορτζ.




Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ