9 Οκτωβρίου 2024

Μίμης Πλέσσας: Συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα – Στις 3 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο


Από τις 10 το πρωί εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στο Α Νεκροταφείο Αθηνών η σορός του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, για το κόσμο που θέλει να αποτίσει φόρο τιμής.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η κηδεία έχει προγραμματιστεί για τις 3 το μεσημέρι, όπου συγγενείς, φίλοι, καλλιτέχνες και θαυμαστές του θα αποχαιρετήσουν τον καλλιτέχνη που συνέβαλε καθοριστικά στην ελληνική μουσική σκηνή.

Ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος απεβίωσε στις 5 Οκτωβρίου λίγο πριν συμπληρώσει τα 100 χρόνια ζωής, άφησε πίσω του μια σπουδαία κληρονομιά. Ήταν γνωστός για το πολυδιάστατο έργο του, το οποίο άγγιξε γενιές μέσα από τη μουσική του για τον κινηματογράφο, το θέατρο, αλλά και τη λαϊκή ελληνική μουσική σκηνή.

Η σύζυγός του, Λουκίλα Καρρέρ, εμφανίστηκε συγκινημένη, ζητώντας από τα ΜΜΕ να σεβαστούν την επιθυμία του συνθέτη για έναν σεμνό αποχαιρετισμό, χωρίς υπερβολική δημοσιότητα. Ο Μίμης Πλέσσας είχε πάντα ένα βαθύ αίσθημα σεβασμού προς το κοινό του και η αγάπη του για την τέχνη του τον καθιστά έναν φάρο πολιτισμού για την Ελλάδα, όπως δήλωσαν στενοί συνεργάτες και φίλοι​

κηδεια πλεσσας

 

plessas kideia

πλεσσας κηδεια

plessas kideia

plessas kideia

μιμης πλεσσας

πλεσσας κηδεια

πλεσσας κηδεια

πλεσσας κηδεια




Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ