Σταφιδόψωμο: Ιδανικό για πρωινό ή σνακ


Το σταφιδόψωμο είναι ένα γλυκό και νόστιμο ψωμί, τέλειο για να συνοδεύσει τον πρωινό σας καφέ ή ως ένα γρήγορο και υγιεινό σνακ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι σταφίδες δίνουν φυσική γλυκύτητα και ένα υπέροχο άρωμα στο ψωμί, κάνοντάς το ιδιαίτερα δημοφιλές σε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά για το σταφιδόψωμο

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. μαγιά ξηρή
  • 250 ml χλιαρό νερό
  • 80 ml ελαιόλαδο ή βούτυρο λιωμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. σταφίδες

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία ζύμης: Σε ένα μπολ, διαλύστε τη μαγιά με το χλιαρό νερό και αφήστε τη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
  2. Ανάμειξη υλικών: Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, και το αλάτι. Προσθέστε το μείγμα της μαγιάς, το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) και το αυγό. Ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
  3. Προσθήκη σταφίδων: Προσθέστε τις σταφίδες και ζυμώστε ελαφρά ώστε να ενσωματωθούν ομοιόμορφα στη ζύμη.
  4. Ξεκούραση: Καλύψτε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήστε την να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Ψήσιμο: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Μορφοποιήστε τη ζύμη σε σχήμα φραντζόλας, βάλτε την σε ταψί και ψήστε για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Καλή απόλαυση!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ