Σκηνικό διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ: Συντροφικά «μαχαιρώματα», εξώδικα και στο βάθος… διαγραφή Κασσελάκη


Ο… εφιάλτης της διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει, μετά τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων δύο ημερών, με το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη και το αίτημα στελεχών της Κουμουνδούρου για διαγραφή του.

Η αντίστροφη μέτρηση για το τελικό ξεκαθάρισμα στο «στρατόπεδο» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αρχίσει, με «φόντο» την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σάββατο (12/10) και ενώ απομένουν κάτι λιγότερο από δύο μήνες για τον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου.

Το απονενοημένο διάβημα Κασσελάκη

Η κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να διαμαρτυρηθεί αποστέλλοντας εξώδικο για ένα ρεπορτάζ το οποίο αφορούσε το «πόθεν έσχες» που συμπεριλαμβανόταν στον φάκελο «υποψηφιότητας» που παρέδωσε η Θεοδώρα Τζάκρη στο προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής, μοιάζει με απονενοημένο διάβημα, καθώς οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διαγραφή του.

Σήμερα (09/10), μετά τα μεσάνυχτα, έγινε τηλεδιάσκεψη των «87» για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα μέχρι την Κεντρική Επιτροπή. Πολλοί θεωρούν αναπόφευκτο τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές.

Μπορεί να διαγραφεί το Σάββατο;

Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως δικαίωμα διαγραφής έχει η Επιτροπή Δεοντολογίας, με την Κεντρική Επιτροπή να υποχρεούται να γνωμοδοτήσει για τόσο σοβαρές κυρώσεις.

Βάσει αυτού, λοιπόν, δύσκολα θα τελειώσει το Σάββατο ο έκπτωτος Πρόεδρος του κόμματος. Ωστόσο, αυτό που μπορεί να συμβεί, είναι η Κεντρική Επιτροπή να εγκρίνει κατά πλειοψηφία την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ