Πολιτική κρίση στο Ισραήλ με αφορμή το ταξίδι του υπουργού Άμυνας στις ΗΠΑ


Ο Μπεντζαμιν Νετανιάχου τόνισε ότι του ταξίδι του Γιόαβ Γκάλαντ, δεν εγκρίνεται μέχρι ο Νετανιάχου να μιλήσει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και μέχρι το υπουργικό συμβούλιο να εγκρίνει το ταξίδι.

Την ίδια στιγμή που το Ισραήλ πολεμά σε βορά και νότο, είναι αντιμέτωπο και με μια μείζονα πολιτική κρίση, με αφορμή το προγραμματισμένο για αύριο ταξίδι του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ στις ΗΠΑ.

Όλα ξεκίνησαν όταν δημοσιεύματα αποκάλυψαν ότι ο πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου έθεσε για την πραγματοποίηση της επίσκεψης, λέγοντας ότι δεν εγκρίνεται μέχρι ο Νετανιάχου να μιλήσει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και μέχρι το υπουργικό συμβούλιο να εγκρίνει το ταξίδι.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ο Νετανιάχου μίλησε με τον Γκαλάντ απόψε και είπε ότι δεν εγκρίνει ακόμη την μονοήμερη επίσκεψη, κατά την οποία ο Γκαλάντ σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του και άλλους αξιωματούχους για να συζητήσουν την προγραμματισμένη αντίδραση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν την περασμένη εβδομάδα, αναφέρουν τα δημοσιεύματα, χωρίς να επικαλούνται πηγές.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα αυτά, ο επικεφαλής του κόμματος Εθνικής Ενότητας Μπένι Γκαντζ καταφέρθηκε εναντίον του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου .

Ο Γκαντζ, πρώην υπουργός του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, ο οποίος εγκατέλειψε την πολεμική κυβέρνηση πριν από μήνες λόγω της εμπλοκής, όπως είπε, του Νετανιάχου σε πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες στη διαχείριση του πολέμου, σε αναρτησή του στο twitter σημείωσε ότι «η ακύρωση του ταξιδιού του υπουργού Άμυνας στις ΗΠΑ βλάπτει την εθνική ασφάλεια σε μια κρίσιμη στιγμή για την ασφάλειά μας, για προσωπικές και πολιτικές σκοπιμότητες».

«Ένας πρωθυπουργός που είχε ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια του Ισραήλ θα είχε στείλει τον υπουργό Άμυνας» και «θα είχε συντονίστει μαζί του», υποστηρίζει ο Γκαντς, ο οποίος όπως και ο Γκαλάντ είναι πρώην αρχηγός του επιτελείου των IDF.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ