Εγγύησεις για την ασφαλειά του ζητά ο ηγέτης της Χαμάς, για να διαπραγματευθεί επιστροφή των ομήρων


Ο Γιαχία Σινουάρ σημειώνεται ότι οι Καταριανοί του απάντησαν ότι η προσωπική του ευημερία δεν είναι το θέμα και ότι πρέπει να γίνει συμφωνία.

Ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ έστειλε πρόσφατα μήνυμα στο Κατάρ – που μεσολαβεί μεταξύ Ισραήλ και ισλαμιστικών οργανώσεων – για μια πιθανή συμφωνία εκεχειρίας – επιστροφής των ομήρων, ζητώντας εγγυήσεις ότι το Ισραήλ δε θα προσπαθήσει να τον σκοτώσει κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, αναφέρει το ισραηλινό «Κανάλι 12» σε ρεπορτάζ του.

Σύμφωνα με αυτό ο Σινουάρ θέλει “ασυλία” από ένα πιθανό στοχευμένο χτύπημα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών.

Στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται ακόμη ότι οι Καταριανοί απάντησαν λέγοντάς του ότι η προσωπική του ευημερία δεν είναι το θέμα και ότι πρέπει να γίνει συμφωνία και να επιστραφούν οι όμηροι.

Ενώ διατυπώνεται και ο ισχυρισμός ότι το Κατάρ απειλεί να παγώσει τα τραπεζικά περιουσιακά στοιχεία της Χαμάς και προειδοποιεί ότι δεν θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης στη Γάζα μετά τον πόλεμο, αν δεν υπάρξει πρόοδος στις αδιέξοδες προς το παρόν συνομιλίες.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ήταν ένα από τα πολλά μέσα ενημέρωσης που μετέδωσαν χθες ότι ο Σινουάρ έχει αποκαταστήσει την επαφή με τους διαμεσολαβητές του Κατάρ μετά από εβδομάδες σιωπής. Οι αναφορές αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί και ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet επικαλέστηκε νωρίτερα σήμερα ισραηλινή πηγή που τις διέψευσε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ