Ζουμερές πιπεριές με ντομάτα και φέτα


Πιπεριές με ντομάτα και φέτα: Αυτό το πιάτο αποτελεί μια εκλεπτυσμένη εκδοχή της κλασικής ελληνικής κουζίνας, συνδυάζοντας τα λαχανικά και τη μοναδική φέτα σε ένα λαχταριστό σαγανάκι. Με την πλούσια γεύση των λαχανικών και την αλμυρή κρεμώδη υφή της φέτας, αυτό το πιάτο αποτελεί ιδανική επιλογή για συνοδευτικό, ορεκτικό ή ακόμα και ως ελαφρύ κυρίως γεύμα. Ο συνδυασμός της γλύκας της πιπεριάς με τη φρεσκάδα της ντομάτας και την αλμύρα της φέτας θα σας μαγέψει.

Πιπεριές με ντομάτα και φέτα

Υλικά:

  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 200 γρ. φέτα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Κόψτε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις ντομάτες σε φέτες.
  3. Σε ένα σαγανάκι ή ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέστε το ελαιόλαδο και στρώστε τις πιπεριές και τις ντομάτες ομοιόμορφα.
  4. Τρίψτε τη φέτα πάνω από τα λαχανικά.
  5. Πασπαλίστε με τη ρίγανη, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
  6. Ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να λιώσει ελαφρώς η φέτα και να ψηθούν τα λαχανικά.
  7. Σερβίρετε το πιάτο ζεστό με φρέσκο ψωμί ή κριθαροκουλούρες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ