Ρουκέτες της Χεζμπολάχ κατά ισραηλινής στρατιωτικής βάσης – Νέοι βομβαρδισμοί στη Βηρυτό


Η αντιπαράθεση ανάμεσα στη Χεζμπολάχ και τον Ισραηλινό στρατό κλιμακώθηκε με νέες επιθέσεις, καθώς οι δύο πλευρές συνεχίζουν να ανταλλάσσουν πυρά εν μέσω έντονων γεωπολιτικών εντάσεων. Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες Fadi-4 εναντίον της στρατιωτικής βάσης Γκλιλότ, στα περίχωρα του Τελ Αβίβ, η οποία φιλοξενεί τη Μοσάντ και την Μονάδα 8200 των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF). Η επίθεση προκάλεσε αρκετούς τραυματισμούς και σημαντικές ζημιές σε κεντρικές οδούς της περιοχής​.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι ορισμένες από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκαν, ενώ άλλες έπεσαν σε ύπαιθριες περιοχές, χωρίς μεγάλες υλικές ζημιές. Η επίθεση έρχεται ως απάντηση στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο Λίβανο και τη Γάζα, με τον πόλεμο φθοράς να συνεχίζεται. Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι οι επιθέσεις της στο Ισραήλ γίνονται ως απάντηση στην κλιμακούμενη βία στη Γάζα και ως εκδίκηση για τον θάνατο του ηγέτη τους Χασάν Νασράλα, που σκοτώθηκε πρόσφατα από ισραηλινό πλήγμα​.

Ταυτόχρονα, οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν στόχους στον Λίβανο, ειδικά στα νότια προάστια της Βηρυτού, και στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 77 θανάτους τις τελευταίες μέρες​.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, με την IDF να ανακοινώνει νέες αμυντικές οδηγίες και περιορισμούς για μεγάλες περιοχές του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ και άλλων κεντρικών περιοχών​.

Η κλιμάκωση αυτή έρχεται σε μια χρονική στιγμή που η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί στενά την αυξανόμενη ένταση στην περιοχή, καθώς ο κίνδυνος ευρύτερης ανάφλεξης είναι πιο πιθανός από ποτέ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ