Πώς είναι η καθημερινότητα μιας μαμάς που μεγαλώνει δίδυμα


Όταν είσαι μαμά ενός μωρού τρέχεις και δεν φτάνεις. Όταν είσαι μαμά διδύμων η καθημερινότητά σου είναι τόσο κουραστική που ώρες- ώρες απορείς πώς τα καταφέρνεις. Tρέχεις από το πρωί έως το βράδυ για να προλάβεις να φροντίσεις τα συνομήλικα μωρά σου…
Πώς είναι η καθημερινότητα μιας μαμάς που μεγαλώνει δίδυμα

Η δύσκολη ώρα του θηλασμού

Είναι από μόνος του αρκετά δύσκολος! Με δύο παιδιά, όμως, το επίπεδο δυσκολίας χτυπάει κόκκινο γιατί συνήθως τα μωρά σου ξυπνάνε μαζί για φαγητό και ο λόγος είναι απλός: κλαίει το ένα γιατί θέλει να φάει και εκείνη την ώρα ξυπνάει το άλλο που επίσης θέλει να θηλάσει.

… αλλά και του φαγητού

Πρέπει να ταΐσεις 2 μωρά ταυτόχρονα με το κουτάλι, να αντιμετωπίσεις την άρνησή τους να δοκιμάσουν ό,τι κι αν τους δίνεις και φυσικά να μαζεύεις τα αποφάγια που πετούν κάτω. Γιατί μόλις το ένα παιδί ρίξει κάτω το φαγητό του, εννοείται πως το άλλο θα το μιμηθεί.

 

Νιώθεις ότι το σπίτι σου είναι ένας μικρός παιδικός σταθμός

Σκεφτείτε για μια στιγμή πόση ακαταστασία επικρατεί σε ένα σπίτι με ένα παιδί. Και τώρα σκεφτείτε όλη αυτή την ακαταστασία διπλάσια. Όλα τα παιχνίδια είναι απλωμένα σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο του σπιτιού. Τα πράγματά σας έχουν πιθανότατα μετακινηθεί σε άλλη θέση και οι ζωγραφιές με μαρκαδόρους στους τοίχους και το πάτωμα δίνουν και παίρνουν. Κοινώς, το σπίτι σας μοιάζει με έναν ακατάστατο παιδικό σταθμό. Και κάπου μέσα σ’ αυτόν, ψάχνετε τα παιδιά σας.

Κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα

Είτε αυτό σημαίνει να αλλάζετε πάνα και στα δύο σας μωρά την ίδια στιγμή (οι ικανότητες που έχει μια μαμά είναι μαγικές) είτε αυτό σημαίνει να παρηγορείς το ένα μωρό γιατί χτύπησε και ταυτόχρονα να ταΐζεις το άλλο. Μπράβο πάντως, απέκτησες μί ακόμα ικανότητα: το multi- tasking.

Τα κλάματα, οι φωνές και οι καβγάδες είναι συνέχεια μέσα στο πρόγραμμα συνέχεια

Αυτό δεν σημαίνει πως όταν έχεις δύο παιδιά με διαφορά ηλικίας να προσέξεις, στο σπίτι επικρατεί ησυχία αλλά στα δίδυμα αδέρφια τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κλαίνε ταυτόχρονα, περνούν πολύ περισσότερο χρόνο μαζί, είναι αυτοκόλλητα και η συνεχής τριβή μεταξύ τους πυροδοτεί… συνεχείς αντιδράσεις.

Τα έξοδα είναι υπέρογκα

Το ένα μωρό φέρνει τα πάνω- κάτω στον οικογενειακό προϋπολογισμό (μην μας παρεξηγείτε, δεν το λέμε για κακό) με τα έξοδα για τις πάνες, τον παιδίατρο, τα ρούχα, τα παιχνίδια κ.ο.κ. να τρέχουν συνέχεια. Όλα αυτά επί 2, πρακτικά σημαίνουν μια μικρή περιουσία. Ακόμα κι αν έχουν ένα μεγαλύτερο αδερφό και έχεις κρατήσει κάποια ρούχα, παιχνίδια ή άλλα αντικείμενά του, φτάνουν μόνο για το ένα παιδί. Για το δεύτερο πρέπει έτσι κι αλλιώς να τ΄ αγοράσεις όλα απ’ την αρχή.

 

Ακούς συνέχεια την ερώτηση «μα καλά, πώς τα βγάζεις πέρα;»

Και η αλήθεια είναι πως δεν ξέρεις πώς να απαντήσεις γιατί ούτε εσύ η ίδια ξέρεις πώς τα καταφέρνεις. Απαντάς με ένα χαμόγελο και εύχεσαι να μην σου ξανακάνουν την ίδια ερώτηση τουλάχιστον μέσα στην επόμενη βδομάδα.

Περνάς όλα τα δύσκολα από μία φορά

Η αλήθεια είναι πως όταν έχεις δίδυμα, ισχύει η παροιμία «μ’ ένα σμπάρο, δυο τριγόνια». Ναι μεν δεν είναι εύκολο να τα βγάλεις πέρα, αλλά περνάς όλα τα δύσκολα μία φορά. Και ειδικά αν έχεις σκοπό να μείνεις στα δύο παιδιά, ξέρεις ότι δεν πρόκειται να τα ξαναπεράσεις.

Ό,τι και να λέμε, όμως, μία είναι η αλήθεια: μια μαμά με δίδυμα δεν θ’ άλλαζε στιγμή απ’ τη ζωή της γιατί μπορεί να παραπονιέται για το πόσο κουρασμένη είναι αλλά ταυτόχρονα η ευτυχία της είναι διπλή!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ