Αγρίνιο: Να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης


Ανυπολόγιστες ζημιές από την κακοκαιρία

Αίτημα ώστε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπέβαλε ο δήμος Αγρινίου, μετά το πέρασμα της τελευταίας κακοκαιρίας, η οποία προκάλεσε σημαντικές ζημιές κυρίως σε αγροτικές καλλιέργειες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η τελευταία κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή, προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές στο ζωικό κεφάλαιο και την παραγωγή στην Aιτωλοακαρνανία. Kτηνοτροφικές μονάδες που λειτουργούσαν κοντά στον παραπόταμο που υπερχείλισε στην περιοχή Λεπενού έχουν εξαφανιστεί, ενώ σε πολλές από αυτές είναι ακόμη αδύνατη η πρόσβαση των ιδιοκτητών για να καταγράψουν τη ζημιές.

Ο παραπόταμος υπερχείλισε δεξιά και αριστερά σε μία ακτίνα δεκάδων χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα οι εκτάσεις, κυρίως με ελαιόδεντρα να θαφτούν μέσα στη λάσπη. Στο πρώην δημαρχείο Στράτου λειτουργούν από σήμερα Δευτέρα 7 Οκτώβρη γραφεία προκειμένου να απευθύνονται οι πολίτες που επλήγησαν και με την βοήθεια των προέδρων των κοινοτήτων να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για αυτοψία της ιδιοκτησίας τους, ώστε να λάβουν την κρατική αρωγή.

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία στο ζωικό κεφάλαιο και την παραγωγή στην Aιτωλοακαρνανία. Aδυνατούν ακόμη και σήμερα oi κτηνοτρόφοι και οι γεωργοί να καταγράψουν το μέγεθος της ζημιάς.

Kτηνοτροφικές μονάδες που λειτουργούσαν κοντά στον παραπόταμο που υπερχείλισε στην περιοχή Λεπενού έχουν εξαφανιστεί, ενώ σε πολλές από αυτές είναι αδύνατη ακόμη η πρόσβαση των ιδιοκτητών για να καταγράψουν τη ζημιές.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ