Ρόδος: Δύο άνδρες πυροβόλησαν και σκότωσαν «Πλατώνι», το προστατευόμενο ελάφι του νησιού


Τους κυνήγησαν εθελόντριες: Οι αρχές αναζητούν τους κυνηγούς

Η εφημερίδα «Ροδιακή», αναφέρει ότι οι δράστες πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω από δύο εθελόντριες που κινούνταν στην περιοχή με το όχημά τους. Οι δύο κοπέλες, μόλις κατάλαβαν τι συνέβη άρχισαν να κυνηγούν τους δράστες και να τους ζητούν εξηγήσεις. Πάνω στον πανικό τους, οι δύο άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή, αλλά στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν τους έπεσε η μία καραμπίνα.

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες

Οι δύο εθελόντριες μάζεψαν το όπλο και το παρέδωσαν στις Αρχές, που έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. Σύμφωνα με την «Ροδιακή», ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών και ξεκίνησε ήδη από Δασαρχείο και Αστυνομία, η αναζήτηση τους, προκειμένου να οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελέως Ρόδου.

Το περιστατικό δημοσιοποίησαν οι δύο εθελόντριες και η ακτιβίστρια Τριανταφυλλιά Μαύρου. Συγκεκριμένα ανέφεραν: «Περιοχή Φουντουκλή Ρόδου. Δύο εθελόντριες που βρέθηκαν τυχαία στην περιοχή άκουσαν έναν πυροβολισμό και είδαν δύο άντρες να σέρνουν ένα ελάφι, το οποίο μόλις είχαν εκτελέσει. Οι εθελόντριες άρχισαν να τους φωνάζουν και να κορνάρουν με το αμάξι τους. Οι κυνηγοί πανικόβλητοι άφησαν το ελάφι και τρέχοντας τους έπεσε η καραμπίνα από τα χέρια. Οι εθελόντριες αφού έκλεισαν το όπλο στο αμάξι, επιβεβαίωσαν τον θάνατο του ζώου. Άμεσα ενημερώθηκε το 100 και το δασαρχείο. Το ζώο είναι το Πλατώνι της Ρόδου. Γνωστό ως Dama Dama και σύμβολο του νησιού μας. Ένα προστατευμένο είδος».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ