Λιγότεροι φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα διαλέξουν τον… έναν – Υπέρ και κατά Ανδρουλάκη και Δούκα


Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας θα «μονομαχήσουν» για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, όπως προέκυψε μετά την ολοκλήρωση του α’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών. Ο πολιτικός επιστήμονας, Λευτέρης Κουσούλης, στάθηκε στα πλεονεκτήματα κάθε υποψηφίου, ενώ, αναφέρθηκε και στη «μνήμη» της κάλπης, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Οι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας είναι τα πρόσωπα που θα «διασταυρώσουν» τα ξίφη τους, στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, έπειτα από το μεσονύκτιο «θρίλερ» μεταξύ του Δημάρχου Αθηναίων και του Παύλου Γερουλάνου, με τον πρώτο να προκρίνεται εν τέλει στο κρίσιμο «ραντεβού» της επόμενης Κυριακής (13/10).

Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στον β’ γύρο, με τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να κάνουν λόγο για μία «σοβαρή και άκρως δημοκρατική διαδικασία», η οποία επισφραγίσθηκε και από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου (άνω των 300.000).

Ο πολιτικός επιστήμονας, Λευτέρης Κουσούλης, στάθηκε στα πλεονεκτήματα κάθε υποψηφίου, προέβη στην εκτίμηση ότι «οπωσδήποτε λιγότεροι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες, την προσεχή Κυριακή», ενώ, αναφέρθηκε και στη «μνήμη» της κάλπης, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Ο καθένας θα επαναλάβει τον εαυτό του, δεν πρόκειται να κάνουν κάτι διαφορετικό τις επόμενες πέντε ημέρες. Απέχουμε μόλις μία εβδομάδα πριν από τη δεύτερη κάλπη. Θα επιχειρήσουν να εκφράσουν το ευρύτερο –εν δυνάμει– εκλογικό σώμα. Υπό αυτήν την έννοια, δεν βλέπω ότι μπορεί κάποιος να προσθέσει ένα νέο επιχείρημα.

Ο κ. Δούκας θα προσπαθήσει να εκφράσει την αλλαγή στο κόμμα, ενώ, ο κ. Ανδρουλάκης θα μιλήσει για τη συνέχεια στην παράταξη, όπως κάνει έως σήμερα. Οι άνθρωποι έχουν διάφορες φαντασίες, ότι κάποιος υποψήφιος μπορεί να πει κάτι συγκλονιστικό και να αλλάξει την τροπή των πραγμάτων· αυτό δεν συμβαίνει, ήδη έχουμε ένα διαμορφωμένο αποτέλεσμα», επεσήμανε αρχικά.

«Μένει να φανεί ο αριθμός των συμμετεχόντων στον β’ γύρο κι αν θα υπάρξουν συμμαχίες. Οπωσδήποτε λιγότεροι θα προσέλθουν στις κάλπες, την προσεχή Κυριακή. Πολλοί ψηφοφόροι κινητοποιούνται ως προς τα πρόσωπα κι αφού αυτά της αρεσκείας τους δεν συμμετέχουν στη διαδικασία, δεν θα μεταβούν στα εκλογικά κέντρα.

Οι Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας δεν έχουν… μαγική λύση, απλώς θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον εαυτό τους, όπως έπραξαν μέχρι τώρα. Πλέον, το δίλημμα ανήκει στους ψηφοφόρους, οι οποίοι καλούνται να “ζυγίσουν” τους δύο υποψηφίους εκ νέου και να λάβουν μία απόφαση. Άρα, οδηγούνται είτε στην αποχή, είτε την επιλογή εκείνου που τούς εμπνέει περισσότερο», προσέθεσε ο κ. Κουσούλης.

«Νομίζω ότι δεν θα υπάρξουν δημόσιες συμμαχίες. Από τις χθεσινές (06/10) τοποθετήσεις των υποψηφίων, φάνηκε ότι κανείς δεν προτίθεται να στηρίξει κάποιον άλλον. Συνεπώς, οι ψηφοφόροι καλούνται να αποτιμήσουν τα δεδομένα, χωρίς “καθοδήγηση”», υπογράμμισε εν συνεχεία ο πολιτικός αναλυτής.

Σε ανάλυση πριν από τον β’ γύρο των εθνικών εκλογών του 2023, ο Λευτέρης Κουσούλης είχε γράψει για τη «μνήμη» της κάλπης. «Ασφαλώς και “θυμάται”, με την έννοια πως ό,τι έχει προηγηθεί πολιτικά, δεν διαγράφεται ποτέ. Αποτελεί την εμπειρία του εκλογέα και του σώματος.

Κάθε νέα αναμέτρηση “ζυγίζεται” και βάσει της προηγούμενης εμπειρίας. Οι άνθρωποι που πηγαίνουν στην κάλπη, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι κάνουν και αν κάποιος είναι αντικείμενο παραπλάνησης, πρέπει να αποτελεί απλώς μία εξαίρεση, κατά την επιστημονική μου ανάλυση», ολοκλήρωσε ο πολιτικός επιστήμονας, σε συνέντευξη στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ