Μίμης Πλέσσας: Πότε θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του


Ο Μίμης Πλέσσας, μία από τις εμβληματικότερες μορφές της ελληνικής μουσικής, απεβίωσε στις 5 Οκτωβρίου 2024, μόλις λίγες ημέρες πριν τα 100α του γενέθλια, που θα γιόρταζε στις 12 Οκτωβρίου. Η απώλειά του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό και ευρύτερο κόσμο, καθώς ο Μίμης Πλέσσας είχε καταφέρει να αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην ελληνική πολιτιστική σκηνή, με μία μακρά καριέρα που εκτείνεται πάνω από επτά δεκαετίες.

Ο αείμνηστος Μίμης Πλέσσας έγινε γνωστός για την πολυσχιδή μουσική του δραστηριότητα, από την κλασική μουσική μέχρι τη jazz και τη λαϊκή, ενώ έγραψε μουσική για περισσότερες από 100 ταινίες και 70 θεατρικά έργα. Η συνεργασία του με την Φίνος Φιλμ και τα κινηματογραφικά μιούζικαλ της δεκαετίας του 1960, όπως “Γοργόνες και Μάγκες” και “Οι θαλασσιές οι χάντρες”, έμειναν στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.

Η σύζυγός του, Λουκίλα Καρρέρ, αποκάλυψε συγκινημένη πως ο Πλέσσας πέθανε στην αγκαλιά της, αφού τις τελευταίες ημέρες είχε σταματήσει να τρώει και να πίνει νερό. Όπως ανέφερε η ίδια, λίγο πριν φύγει, του έκανε μια κατάθεση ψυχής και εκείνος, σαν να αποχαιρετούσε, άφησε την τελευταία του πνοή με ένα βαθύ αναστεναγμό​.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 8 Οκτωβρίου, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, με την ώρα να ανακοινώνεται από την οικογένειά του μέσα στην ημέρα.

Ο Μίμης Πλέσσας θα μείνει στην ιστορία όχι μόνο για τη μουσική του κληρονομιά, αλλά και για τον ήρεμο και δημιουργικό τρόπο ζωής του, παραμένοντας δραστήριος μέχρι το τέλος.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ