ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης και Δούκας στον Β’ γύρο – Σκληρή μάχη για την ηγεσία της παράταξης


Ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ολοκληρώθηκε με τον Νίκο Ανδρουλάκη να αναδεικνύεται πρώτος με 29,64% και 89.200 ψήφους, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του ως νυν αρχηγός της παράταξης. Στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθεί με τον Χάρη Δούκα, ο οποίος συγκέντρωσε 21,41% και 64.490 ψήφους, μετά από ένα πραγματικό εκλογικό θρίλερ για τη δεύτερη θέση, όπου ξεπέρασε οριακά τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος έλαβε 21,12% και 63.632 ψήφους​.

Ο Ανδρουλάκης, σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, χαρακτήρισε τη διαδικασία ως «σπουδαία μέρα για τη δημοκρατική παράταξη» και ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για τη συμμετοχή τους, ενώ τόνισε πως στόχος είναι ένα ενωμένο και ισχυρό ΠΑΣΟΚ.

Στον αντίποδα, ο Χάρης Δούκας υπογράμμισε τη σημασία της αλλαγής ηγεσίας, δηλώνοντας ότι το 70% των ψηφοφόρων ζητά αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος και καλώντας τους πολίτες να συνεχίσουν να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια στον δεύτερο γύρο.

Η εκλογική διαδικασία συγκέντρωσε μεγάλη συμμετοχή, με πάνω από 300.000 ψηφοφόρους να προσέρχονται στις κάλπες, ξεπερνώντας το ρεκόρ του 2021. Το ενδιαφέρον των πολιτών ανέδειξε τη δυναμική του κόμματος και τη σημασία της εκλογικής αυτής αναμέτρησης​.



Ο Παύλος Γερουλάνος, αν και δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο, απέφυγε να δώσει κατεύθυνση στους ψηφοφόρους του, αφήνοντας την απόφασή τους «ελεύθερη και ανεπηρέαστη». Το ίδιο ισχύει και για άλλους υποψηφίους, όπως ο Μιχάλης Κατρίνης και η Άννα Διαμαντοπούλου, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της ενότητας​.

Η δεύτερη Κυριακή των εκλογών αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς θα κρίνει την τελική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με τους δύο υποψηφίους να δίνουν μάχη για την τελική επικράτηση.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ