Σάμι Μπάσο: «Εξαιρετικό παράδειγμα θάρρους» – Ποιος ήταν ο 28χρονος που πέθανε από προγηρία


«Ακριβώς η αφοσίωσή του στην έρευνα για την προγηρία και η ικανότητά του να εμπνέει τους άλλους θα παραμείνει για πάντα ένα παράδειγμα προς μίμηση» δήλωσε η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι

Έφυγε από την ζωή ο Σάμι Μπάσο, ο οποίος έζησε περισσότερο από κάθε άλλο ασθενή με προγηρία.

Πρόκειται για έναν πολύ σπάνιο σύνδρομο που προκαλέι την πρόωρη γήρανση του οργανισμού. Οι γιατροί πίστευαν ότι θα ζούσε μόνο μέχρι τα 13 του χρόνια. Παρά τις πιθανότητες, κατάφερε να ζήσει 15 χρόνια περισσότερο. Η οικογένεια του αναζήτησε βοήθεια επιστημόνων στην Ευρώπη και ειδικά στην Αμερική, όπου η έρευνα έχει πραγματοποιήσει μεγάλη πρόοδο.

Μελόνι: «Εξαιρετικό παράδειγμα θάρρους ο Σάμι Μπάσο»

Για τον θάνατο του Σάμι, μίλησε η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφέροντας: «Ο Σάμι Μπάσο ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα θάρρους, πίστης και θετικότητας. Αντιμετώπιζε κάθε πρόκληση με χαμόγελο, αποδεικνύοντας ότι η δύναμη του πνεύματος μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο».

Συνέχισε λέγοντας: «Ακριβώς η αφοσίωσή του στην έρευνα για την προγηρία και η ικανότητά του να εμπνέει τους άλλους θα παραμείνει για πάντα ένα παράδειγμα προς μίμηση. Ο Sammy έδειξε σε όλους μας τι σημαίνει να ζεις με πάθος και αποφασιστικότητα, χωρίς ποτέ να χάνεις τη χαρά και τη θέληση για αγώνα. Θα συνεχίσεις να είσαι ένα φως που λάμπει στις καρδιές όλων μας. Αντίο Σάμι».

«Παράδειγμα της ηθικής του δύναμης και της αφοσίωσης» δηλώνει ο πρόεδρος της Γερουσίας

O πρόεδρος της Γερουσίας, Ιγνάτσιο Λα Ρούσα, μίλησε επίσης για τον θάνατο του 28χρονο Σάμι, με ανάρτηση του στο Facebook: «Ο Σάμι Μπάσο, μια φυσιογνωμία εξαιρετικής επιστημονικής και ανθρώπινης αξίας, έφυγε από κοντά μας, ο μακροβιότερος ασθενής στον κόσμο που πάσχει από προγηρία, μια σπάνια γενετική ασθένεια γνωστή και ως σύνδρομο του “γεννημένου γέρου”».

Συνεχίζει λέγοντας: «Ιδρυτής της Ιταλικής Ένωσης για την Προγηρία, ο Σάμι Μπάσο, αφιέρωσε τη ζωή του στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την ασθένεια αυτή, την προώθηση της έρευνας και τη διάδοση της γνώσης. Ιδιαίτερα ικανός βιολόγος, πτυχιούχος, απέδειξε με τη δέσμευση και την αποφασιστικότητά του τη δυνατότητα να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες με αξιοπρέπεια, θάρρος και χαμόγελο».

«Το παράδειγμα της ηθικής του δύναμης και της αφοσίωσής του θα παραμείνει πολύτιμη κληρονομιά για την επιστημονική κοινότητα και για την Ιταλία στο σύνολό της. Τα προσωπικά μου συλλυπητήρια και εκείνα της Γερουσίας της Δημοκρατίας στην οικογένειά του».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ