Νεκρός ο διοικητής της Χεζμπολάχ, Χάντερ Αλί Ταουίλ – Τι λέει το Ισραήλ


Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η αεροπορία του σκότωσε τον διοικητή της Χεζμπολάχ, Χάντερ Αλί Ταουίλ.

Η δήλωση ανέφερε ότι ο Taweel, μαζί με τους Mohamed Hader και Hassan Nteer el Rasheeni που σκοτώθηκαν νωρίτερα την εβδομάδα, ήταν υπεύθυνοι για έναν αντιαρματικό πύραυλο που έπληξε τα βόρεια σύνορα του Ισραήλ τον Ιανουάριο.

Ο πύραυλος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός μέλους της ομάδας επείγουσας αντιμετώπισης του Kfar Yuval, του Barak Ayalon, και της 76χρονης μητέρας του.

Η Χεζμπολάχ δεν έχει ακόμη σχολιάσει τη δήλωση.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ

Μετά από πληροφορίες του IDF, η IAF χτύπησε και εξολόθρευσε τον τρομοκράτη Hader Ali Taweel, ο οποίος υπηρετούσε ως διοικητής της εταιρείας Kfarkela της τρομοκρατικής οργάνωσης Hezbollah. Ο Taweel ήταν υπεύθυνος για την εκτόξευση εκατοντάδων βλημάτων και αντιαρματικών πυραύλων προς τις ισραηλινές κοινότητες στο βόρειο Ισραήλ

Μαζί με τους τρομοκράτες Mohamed Hader και Hassan Nteer el Rasheeni, οι οποίοι εξοντώθηκαν επίσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Taweel ήταν υπεύθυνος για την επίθεση με αντιαρματικό πυραύλων στο Kfar Yuval στις 14 Ιανουαρίου 2024, κατά την οποία ο 76χρονος Ισραηλινός πολίτης Mira Η Ayalon και ο γιος της, ο λοχίας πρώτης τάξης (Απ.) Barak Ayalon, μέλος της ομάδας ασφαλείας της κοινότητας στην 769η Περιφερειακή Ταξιαρχία, σκοτώθηκαν.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ