Μαρία Καλλιμάνη: «Τα ζωτικά ψεύδη σου δίνουν όρεξη και δύναμη στη ζωή»


Λίγο πριν την πρεμιέρα του «Γυάλινου Κόσμου» στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, η δημοφιλής Μαρία Καλλιμάνη μιλάει στο newsbomb.gr για τις οικογενειακές σχέσεις, την αγωνία της μητέρας και το ελληνικό σινεμά.

«Πάντα οι οικογενειακές σχέσεις, ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά, ανάμεσα στην οικογένεια και το εξωτερικό περιβάλλον, το χώρο εργασίας και το σπίτι, είναι επίκαιρα ζητήματα. Ο “Γυάλινος κόσμος” μας αφορά γιατί έχει να κάνει με τη θέση μας στην κοινωνία και αυτό μου αρέσει στο έργο, που το εντάσσει μέσα σε αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία, ιστορικά, πολιτικά», λέει στο newsbomb.gr η Μαρία Καλλιμάνη λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα του σπουδαίου έργου του Τένεσι Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου Ιταλού Αντόνιο Λατέλα, στο Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κουν.

Η σπουδαία πρωταγωνίστρια τονίζει για τη μητέρα της οικογένειας του έργου, της Αμάντα, που η ίδια υποδύεται, ότι «παιδιά δεν έχω αλλά μπορώ να καταλάβω την αγωνία της μητέρας για τα παιδιά της ή την ανάγκη που μερικές φορές έχω να κρατηθώ από κάτι που είναι ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα. Αυτά τα ζωτικά ψεύδη που σου δίνουν όρεξη και δύναμη στη ζωή, κάτι που κάνει η Αμάντα».

Η Μαρία Καλλιμάνη που τη βλέπουμε συχνά στη μεγάλη οθόνη αλλά και στη μικρή όπως στους «Πανθέους» πρόσφατα, λέει ότι «υπάρχουν κάποιοι ρόλοι που μου αρέσουν αλλά δεν είναι αυτό το βασικό κίνητρο. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων και παίζουν ρόλο ο σκηνοθέτης, οι συνάδελφοι, το θέατρο στο οποίο θα ανέβει μια παράσταση». Όσον αφορά στον κινηματογράφο, η αγαπημένη ηθοποιός, μας θυμίζει ότι προσεχώς θα τη δούμε στο «Κρέας» του Δημήτρη Νάκου που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

«Εκεί υποδύομαι πάλι μια μητέρα μιας οικογένειας που διατηρεί ένα κρεοπωλείο σε ένα χωριό στην Εύβοια. Υπάρχει μια διένεξη για κάποια χωράφια, αρνιά, κατσίκια, με τον γείτονα και γίνεται ένας φόνος. Ήταν πολύ ωραία γιατί πηγαίναμε και στην Κύμη για τα γυρίσματα. Συμμετέχω και στη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, «Σπασμένη φλέβα», που τώρα είναι στο μοντάζ και στην καινούρια ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου, «Πάτι» με κάποια γυρίσματα στην Ικαρία. Εκεί ξαναβρέθηκα με τον εξαιρετικό Βαγγέλη Μουρίκη μετά από κάποια χρόνια».

GK5_Marilena_Anastasiadou_Photography-(1).jpg

Τέλος, η Μαρία Καλλιμάνη αναφέρθηκε και στη θητεία της στο ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου που είχε διάρκεια 3,5 χρόνια και ολοκληρώθηκε πρόσφατα. «Ήμασταν πολύ δεμένο ΔΣ. Ήταν σχέση που δεν την ξεχνώ. Μας ένωνε η αγάπη μας για το σινεμά και η επιθυμία μας να γίνουν τα πράγματα καλύτερα. Το ΕΚΚ είναι ένας ιστορικός οργανισμός αλλά με πολλά προβλήματα μέσα στα χρόνια. Όμως με πολλή χαρά και υπερηφάνεια δουλέψαμε αφιλοκερδώς και αφιερώσαμε πάρα πολλές ώρες από τον προσωπικό μας χρόνο για να γίνουν τα πράγματα καλύτερα και έγιναν», υπογραμμίζει και συνεχίζει:

«Είμαστε οι τελευταίοι στην Ευρώπη σε χρηματοδότηση, τα χρήματα που παίρνει το ελληνικό σινεμά είναι πάρα πολύ λίγα. Δεν γίνονται ταινίες με αυτά τα χρήματα. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι Έλληνες σκηνοθέτες, ηθοποιοί, διευθυντές φωτογραφίας, άνθρωποι και ταινίες που διαπρέπουν στο εξωτερικό αλλά αν δεν υπάρχει οικονομική στήριξη, απλά δεν γίνεται».

Δείτε τη συνέντευξη:

info

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Φρυνίχου 14, Πλάκα

«Γυάλινος κόσμος» του Τένεσι Ουίλιαμς

Από 23 Οκτωβρίου

Σκηνοθεσία: Αντόνιο Λατέλα

Παίζουν: Μαρία Καλλιμάνη, Βαγγέλης Αμπατζής, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Νίκος Μήλιας

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.more.com/theater/gyalinos-kosmostoutenesi-oyiliams/


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ