Η Σερβία πήρε την επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο S&P


Η Σερβία αναμένει σύντομα την επενδυτική βαθμίδα και από τους οίκους Fitch και Moody’s.

Η S&P Global αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Σερβίας, βγάζοντας τα ομόλογα σε ξένο νόμισμα από το καθεστώς «σκουπίδια» και ξεκινώντας τη μετατροπή της χώρας σε εκδότη επενδυτικής βαθμίδας.

Η Σερβία πήρε την επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P Global, o οποίος αναβάθμισε το αξιόχρεο μία βαθμίδα σε ΒΒΒ– με σταθερές προοπτικές.

«Η αναβάθμιση αντανακλά τη βελτιωμένη οικονομική ανθεκτικότητα της Σερβίας σε ενδεχόμενα σοκ, χάρη στην ισχυρή μακροοικονομική διαχείριση, η οποία αναμένουμε να διατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια», αναφέρει ο S&P στην έκθεση.

Αυτή η κίνηση ακολουθεί τις προσπάθειες της μεγαλύτερης πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας να στηρίξει τα δημόσια οικονομικά της και να καλύψει τη διαφορά με τους γείτονες, έπειτα από χρόνια που χάθηκαν από τον πόλεμο και τις διαμάχες.

Το ομόλογα της υποψήφιας –για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση– γειτονικής χώρας αξιολογούνται σε μη επενδυτική βαθμίδα («σκουπίδια») από τους δύο άλλους μεγάλους αμερικανικούς οίκους, Fitch και Moody’s.

Ο οίκος είχε αναβαθμίσει τις προοπτικές για την πιστοληπτική ικανότητα της Σερβίας σε θετικές τον Απρίλιο, ενώ οι οίκοι Fitch και Moody’s ακολούθησαν τον Αύγουστο, ενισχύοντας την πίστη της χώρας να αποκτήσει σύντομα την επενδυτική βαθμίδα και από τους τρεις μεγάλους οίκους.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ