Αφράτο σουφλέ με τυριά


Αν ψάχνετε για ένα εντυπωσιακό, αλλά ταυτόχρονα εύκολο πιάτο, το σουφλέ με τυριά είναι η ιδανική επιλογή. Με την αφράτη και ελαφριά υφή του, και τη γεύση από διάφορα τυριά, θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του φαγητού. Ιδανικό για κάθε γεύμα ή ως ορεκτικό σε ένα τραπέζι με φίλους.

 Σουφλέ με τυριά

Υλικά:

  • 200 γρ. τριμμένο τυρί γραβιέρα
  • 100 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα
  • 100 γρ. τριμμένο παρμεζάνα
  • 4 αυγά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 300 ml γάλα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα σουφλέ.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να χρυσαφίσει. Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα (μπεσαμέλ).
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους αυγών έναν έναν, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Προσθέτουμε τα τυριά, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μείγμα με απαλές κινήσεις.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Απολαύστε το σουφλέ ζεστό, αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο για την καλύτερη υφή και γεύση!

Συμβουλή: Μην ανοίγετε τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να αποφύγετε την «κατάρρευση» του σουφλέ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ