Ισχυρή κακοκαιρία χτυπά την Αιτωλοακαρνανία – Ένας αγνοούμενος στον χείμαρρο Ρίακα


Η κακοκαιρία «Cassandra» συνεχίζει να πλήττει με σφοδρότητα την Αιτωλοακαρνανία, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες δημιούργησαν πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις, με τον χείμαρρο Ρίακα να ξεχειλίζει, ιδιαίτερα στην περιοχή του Ξηρομέρου. Σοβαρές ζημιές καταγράφονται στο οδικό δίκτυο, όπου η λάσπη και τα φερτά υλικά καθιστούν δύσκολη την κυκλοφορία, ενώ ζημιές έχουν προκληθεί και σε σπίτια από τις λάσπες και τα ορμητικά νερά.

Οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε συναγερμό, καθώς αναφέρεται ότι αγνοείται ένα άτομο στην περιοχή του χείμαρρου Ρίακα. Συνεργεία της πυροσβεστικής έχουν κινητοποιηθεί για την έρευνα και διάσωσή του, ενώ το έργο τους δυσχεραίνουν οι αντίξοες καιρικές συνθήκες. Παράλληλα, έχουν γίνει εκκλήσεις από τον Δήμο Ξηρομέρου για αποφυγή μετακινήσεων στην περιοχή, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών.

Σημαντικά προβλήματα καταγράφονται και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, όπως στο Τρίκορφο Ναυπακτίας, όπου σημειώθηκε κατολίσθηση χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν τις συνεχιζόμενες προκλήσεις που δημιουργεί η κακοκαιρία.

Πέρα από την Αιτωλοακαρνανία, η «Cassandra» έχει προκαλέσει πλημμύρες και στην Κέρκυρα, ενώ προβλήματα εντοπίζονται και στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, με τις αρχές να προσπαθούν να επαναφέρουν την ομαλότητα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ