Τα μηνύματα Μητσοτάκη στο πάρτι της ΝΔ – Πώς σχολιάστηκε η απουσία Καραμανλή και Σαμαρά [εικόνες]


Η Νέα Δημοκρατία γιόρτασε χθες τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της με μία συγκινητική εκδήλωση στην ιστορική της έδρα, στην οδό Ρηγίλλης. Σε αυτό το σημείο, όπου το κόμμα είχε τα γραφεία του για 35 χρόνια, πλήθος υποστηρικτών, βουλευτών και παλαιών στελεχών συναντήθηκαν, ενώ το κλίμα έγινε ακόμα πιο συναισθηματικά φορτισμένο με την προβολή ενός βίντεο που παρουσίαζε τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της παράταξης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στο πλήθος, έκανε εκτενή αναφορά στις αρχές και αξίες που καθιέρωσε ο ιδρυτής του κόμματος, Κωνσταντίνος Καραμανλής. Εξήρε τη συμβολή του Καραμανλή στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και υπογράμμισε την ανάγκη για μια «ευρύχωρη» ΝΔ, ανοιχτή σε νέες ιδέες και συμμάχους. Δήλωσε πως το κόμμα διατηρεί τις ρίζες του αλλά είναι πάντα προσανατολισμένο στην πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό.

Η απουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά σχολιάστηκε έντονα από τα «πηγαδάκια» της εκδήλωσης, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους κάλεσε να τιμηθούν όλοι οι πρώην αρχηγοί, «παρόντες και απόντες», δείχνοντας μια αιχμή για την απουσία τους. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε την προσωπική του πρόσκληση προς τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, τονίζοντας ότι η ημέρα ήταν αφιερωμένη στους απλούς υποστηρικτές της παράταξης και όχι μόνο στα ηγετικά στελέχη.

Με αναφορά στις μελλοντικές προοπτικές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τη νέα γενιά να συνεχίσει τη δυναμική πορεία της ΝΔ και έθεσε ως στόχο την κατάκτηση τριών συνεχόμενων κυβερνητικών θητειών, τονίζοντας ότι το κόμμα, έχοντας εξελιχθεί με την πάροδο των χρόνων, βρίσκεται σε ισχυρή θέση για να επιτύχει αυτόν τον στόχο. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε εορταστικό κλίμα, με τον πρωθυπουργό να ανανεώνει τη δέσμευση για μια ισχυρή και σύγχρονη Ελλάδα.

Η εκδήλωση ήταν γεμάτη αναμνήσεις και ενότητα, με παλαιά και νέα μέλη του κόμματος να ενώνονται για να τιμήσουν την πενηντάχρονη ιστορία της παράταξης που συνεχίζει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας.



 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ