Ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος Momin Abu Owda, από το βομβαρδισμένο βόρειο κομμάτι της Γάζας, περιγράφει στην κάμερα του Newsbomb.gr με σοκαριστικές λεπτομέρειες τις καθημερινές σφαγές, τη συνεχή βία και την καταστροφή που πλήττει τον παλαιστινιακό λαό, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του Ισραήλ και αποκαλύπτοντας την τραγωδία που βιώνει η περιοχή
Η κατάσταση στην αιματοβαμμένηη Γάζα είναι εφιαλτική. Ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος Momin Abu Owda, που βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι της Γάζας, μίλησε στο Newsbomb.gr για τις φρικτές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.
Μεταφέροντας μας την πραγματική εικόνα της βίας, των καθημερινών σφαγών και των συνεχών βομβαρδισμών, ο Momin περιέγραψε στην κάμερα του Newsbomb.gr τη συνεχιζόμενη γενοκτονία εις βάρος του παλαιστινιακού λαού.
«Η γενοκτονία εναντίον του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα συνεχίζεται αδιάκοπα», αναφέρει αρχικά ο Momin. «Υπάρχουν καθημερινές σφαγές, αδιάκοποι βομβαρδισμοί και πλήγματα σε αμάχους. Για παράδειγμα, χθες δολοφονήθηκαν πάνω από 40 άτομα στην περιοχή Χαν Γιουνίς και γύρω από αυτήν. Έχουν βομβαρδιστεί καταφύγια, ορφανοτροφεία και καταυλισμοί προσφύγων», συνεχίζει.
Οι ισχυρισμοί του Ισραήλ, που υποστηρίζουν ότι οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι μαχητές της Χαμάς, απορρίπτονται κατηγορηματικά από τον δημοσιογράφο. «Ανάμεσα στους δολοφονημένους υπάρχουν 12.000 παιδιά και 10.000 γυναίκες. Πώς είναι δυνατόν να ήταν μαχητές της Χαμάς; Αυτές οι κατηγορίες είναι αβάσιμες και ανυπόστατες», τόνισε.
Ακόμη, ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί περί τούνελ της Χαμάς κάτω από κεντρικές δομές, όπως νοσοκομεία και σχολεία, είναι ψευδείς. «Βομβάρδισαν το νοσοκομείο Αλ-Αχλί και αργότερα ανακάλυψαν ότι δεν υπήρχε κανένα τούνελ. Το ίδιο συνέβη και με άλλα νοσοκομεία που χτύπησαν, όπου σκότωσαν ανθρώπους, χωρίς να βρουν απολύτως τίποτα».
Η καθημερινότητα ενός δημοσιογράφου στη Γάζα είναι γεμάτη προκλήσεις. «Φοράμε γιλέκα και κράνη για προστασία, αλλά αυτό δεν επαρκεί», εξηγεί ο Momin. «Πάνω από 174 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί. Οι κάμερες μας καταστρέφονται, δεν μπορούμε να φορτίσουμε τα κινητά μας λόγω της έλλειψης ρεύματος, και συχνά προσπαθούμε να καλύψουμε τα γεγονότα χωρίς τα απαραίτητα εργαλεία. Ο φόβος για τις οικογένειές μας είναι διαρκής».
Σε μία από τις πιο συγκλονιστικές ανταποκρίσεις του, ο Momin περιγράφει τη σφαγή σε ένα σχολείο που φιλοξενούσε πρόσφυγες. «80 άτομα, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν. Τα σώματά τους ήταν διαμελισμένα, και ψάχναμε να βρούμε κομμάτια τους σε διάφορα σημεία του σχολείου. Ήταν ένα φρικτό θέαμα».
Σχετικά με την επόμενη μέρα, αν ο πόλεμος σταματούσε αύριο, ο Momin Abu Owda, τονίζει ότι τα πράγματα θα παραμείνουν εξαιρετικά δύσκολα. «Οι εκτοπισμένοι θα επιστρέψουν από το νότο στο βορρά, αλλά δεν θα βρουν τα σπίτια τους. Θα ψάχνουν να δουν αν οι δικοί τους άνθρωποι είναι ζωντανοί, αν υπάρχουν τα υπάρχοντά τους. Η καταστροφή είναι τεράστια, και η ανοικοδόμηση θα είναι πολύ δύσκολη».
Παρά τις δυσκολίες, ο Momin συνεχίζει το έργο του ως δημοσιογράφος στη Γάζα, μεταφέροντας στον κόσμο εικόνες για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο λαός του.