Φωτιά στην Ηλεία: Τραυματισμός Πυροσβέστη – «Έγλειψε» τα σπίτια η πυρκαγιά


Μεγάλες διαστάσεις πήρε η φωτιά στην Ηλεία – Βελτιωμένη η κατάσταση της πυρκαγιάς 

Συναγερμός έχει σημάνει από το μεσημέρι της Παρασκευής (04/10) στην Πυροσβεστική με τα πύρινα μέτωπα να ξεπροβάλλουν το ένα μετά το άλλο στην Ηλεία. Μάλιστα το αρμόδιο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής ερευνά το ενδεχόμενο των εμπρησμών.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 2 το μεσημέρι στη περιοχή Γεράκι Αμαλιάδας έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Συγκεκριμένα στο σημείο είχαν μεταβεί τόσο ο υπαρχηγός του ΠΣ, Νίκος Ρουμελιωτης και μεταβαίνει και ο Αρχηγός του ΠΣ, Θεοδωρος Βάγιας.

Παράλληλα επιχειρούν 188 Πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων, 62 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 είναι για συντονισμό. Ακόμη συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

xavari sudonistiko 2

Ακόμη, στη περιοχή Μπουμπούνα η φωτιά κόντεψε να «μπει» στα σπίτια, ενώ σύμφωνα με αναφορές στις φλόγες παραδόθηκαν 3 παραπήγματα. Δυστυχώς από τις φλόγες σημειώθηκαν σοβαρές ζημίες σε καλλιέργειες.

Νωρίτερα είχε ηχήσει και το 112 ενημερώνοντας όσους κατοίκους βρίσκονται στις περιοχές Τσιχλέικα, Κρυόνερο, Βρετέικα να απομακρυνθούν προς την Αμαλιάδα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Περίπου μισή ώρα αργότερα, ξέσπασε νέο πύρινο μέτωπο σε μια απόσταση 20 χλμ στην περιοχή Πανόπουλο.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 32 πυροσβέστες, 10 οχήματα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

xavari elikoptero

Νέο 112 – «Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»

Το πύρινο μέτωπο είχε εξαπλωθεί και στην περιοχή Χάβαρι στην Ηλεία, με αποτέλεσμα να σταλεί νέο 112 στους κατοίκους τις περιοχής καλώντας τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Το τρίτο πύρινο μέτωπο ξέσπασε στη Νέα Μανωλάδα σε ελώδη περιοχή και σε καλάμια. Για την κατάσβεση της στο σημείο έσπευσαν επίγειες δυνάμεις καθώς και 2 ελικόπτερα.

Σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη

Ένας πυροσβέστης της 6ης ΕΜΟΔΕ τραυματίστηκε σοβαρά σύμφωνα με πληροφορίες του Ilia Live στην περιοχή ανάμεσα σε Μπουμπούνα και Χάβαρι.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο πυροσβέστης έχει πιθανότατα υποστεί συντριπτικό κάταγμα

Στο σημείο σπεύδουν συνάδελφοί του καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Τον τραυματία πυροσβέστη παρέλαβε ελικόπτερο bell και τον διακομίζει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς

Σημαντική βελτίωση παρουσιάζει η εικόνα της πυρκαγιάς που πλήττει από νωρίς το μεσημέρι τα μέτωπα στις περιοχές Γεράκι, Μπουμπούνα και Χάβαρι, σύμφωνα με το IliaLive.gr.

Eιδικότερα,βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στο Γεράκι Αμαλιάδας, οριοθετημένη η πυρκαγιά στο Πανόπουλο και μόνο καπνοί είναι πλέον ορατοί στη φωτιά στη Νέα Μανωλάδα.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η κατάσταση βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο, με τις διάσπαρτες εστίες να περιορίζονται.

Οι πυροσβέστες, που εργάζονται ακούραστα από την αρχή της φωτιάς, συνεχίζουν να καταβάλλουν προσπάθειες για την πλήρη κατάσβεση των εστιών ενώ ταυτόχρονα, προχωρούν σε περιπολίες για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν αναζωπυρώσεις που θα μπορούσαν να θέσουν ξανά τις γύρω περιοχές σε κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, στα τρία μέτωπα – προς Γεράκι, προς Μπουμπούνα και προς Χάβαρι – οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς, ελέγχοντας τα πιο επικίνδυνα σημεία.

Κόντρα στους ανέμους που δυσχέραιναν το έργο τους, κατάφεραν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την πυρκαγιά, με τους κατοίκους των περιοχών να βοηθούν στο βαθμό που τους επιτρέπονταν.

Παρά την ανησυχία που προκάλεσε η αρχική εξάπλωση της πυρκαγιάς, η κατάσταση φαίνεται να εξελίσσεται θετικά, με την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξει πλήρης έλεγχος και κατάσβεση.

xavari pyrosvestiko. 2
xavari pyrosvestiko

xavari sudonistiko 2


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ