Νέα «φουρνιά» μεταναστών στη Ρόδο – Συνελήφθη μετά από καταδίωξη ο διακινητής τους


Ρόδος: Συνολικά 14 άτομα εντοπίστηκαν να αποβιβάζονται σε παραλία νησιού – Χειροπέδες στον διακινητή τους

Νέα «καραβιά» μεταναστών έφτασε στη Ρόδο την Πέμπτη (3/10), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, συνολικά 14 άτομα εντοπίστηκαν από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού να αποβιβάζονται από ταχύπλοο σκάφος στην παραλία Κολύμπια.

Ακολούθησε, κινηματογραφική καταδίωξη που έληξε με τη σύλληψη του 39χρονου διακινητή τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του Λιμενικού Σώματος:

«Τις πρωινές ώρες χθες, ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.), το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, ενημερώθηκε για την ύπαρξη ενός ταχυπλόου (Τ/Χ) σκάφους, το οποίο αποβίβαζε ικανό αριθμό αλλοδαπών κοντά στην παραλία «ΚΟΛΥΜΠΙΑ» της Ρόδου.

Το Π.Λ.Σ. εντόπισε το Τ/Χ, το οποίο, αφού αποβίβασε τους αλλοδαπούς στην ακτή, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει προς τις τουρκικές ακτές.

Το πλήρωμα του Π.Λ.Σ. προέβη στη χρήση ηχητικών σημάτων για την ακινητοποίηση του Τ/Χ σκάφους, στα οποία ο χειριστής του δεν συμμορφώθηκε. Ακολούθησε καταδίωξη από το Π.Λ.Σ., με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του Τ/Χ και την σύλληψη του 39χρονου αλλοδαπού χειριστή.

Κατόπιν χερσαίων περιπολιών που διενεργήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Ρόδου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρόδου, εντοπίστηκαν στην περιοχή «ΚΟΛΥΜΠΙΑ» δεκατέσσερις αλλοδαποί (06 άντρες, 04 γυναίκες και 04 ανήλικα).

Κατά τη διενεργούμενη προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, οι αλλοδαποί αναγνώρισαν τον 39χρονο χειριστή του Τ/Χ ως τον διακινητή που τους μετέφερε στην Ελλάδα, ενώ το Τ/Χ σκάφος κατασχέθηκε».

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ