Καναδάς: Κατσίκα έτρεξε σε τοπικό μαραθώνιο – Κέρδισε μετάλλιο αλλά και την λατρεία του κοινού


Καναδάς: Κατά τη διάρκεια ενός ετήσιου ημιμαραθωνίου στο Νιουφάουντλαντ, ένα παράξενο πλάσμα εθεάθη ανάμεσα στους δρομείς κατά τη διάρκεια των τελευταίων χιλιομέτρων.

Μια κατσίκα, φαινομενικά ενθουσιασμένη από όλη την κίνηση, περπατούσε χαρούμενα ανάμεσα στους ανθρώπους στο δρόμο μέσα από το Conception Bay South.

Η αφορμή ήταν ο ετήσιος ημιμαραθώνιος T’Railroad Trek στην ανατολική ακτή του Νιουφάουντλαντ. Διασχίζοντας δασικά μονοπάτια και δρόμους της πόλης, οι δρομείς πέρασαν από μια τοπική επιχείρηση που ονομάζεται Taylor’s Pumpkin Patch.

Ο δήμαρχος Ντάριν Μπεντ δήλωσε ότι ένας από τους υπαλλήλους τους συμμετείχε ξαφνικά στον αγώνα.

«Έχουν μια μόνιμη κατσίκα, τον κύριο Τζόσουα. Και όταν οι δρομείς πέρασαν από το κολοκυθόκηπο, η κατσίκα αποφάσισε: «Λοιπόν, δεν θα μείνω εδώ», δήλωσε ο Μπεντ στο CBC News.

Η κατσίκα κάλυψε το εκπληκτικό μήκος των 3.8 χιλιομέτρων πριν ο ιδιοκτήτης της, ο κ. Τέιλορ, την προλάβει και την οδηγήσει το τελευταίο τέταρτο του χιλιομέτρου μέχρι τη γραμμή του τερματισμού. Ο Τέιλορ δήλωσε ότι είχε ενημερωθεί για το νέο πάθος του κατσικιού του για το τρέξιμο αντοχής μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον αγώνα, ενώ αυτός βρισκόταν σε εξέλιξη. Υπήρχαν εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο.

Εν τω μεταξύ, στη γραμμή τερματισμού, ο δήμαρχος Μπεντ έμαθε για τη συμμετοχή του Τζόσουα από άλλους δρομείς και αποφάσισε μετά από μια στιγμή αμηχανίας να του ετοιμάσει ένα μετάλλιο.

«Πολύ γρήγορα του βάλαμε ένα μετάλλιο γύρω από το λαιμό και έγινε μεγάλο αστέρι. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έτρεξαν στον ημιμαραθώνιο ήθελαν να φωτογραφηθούν με τον Τζόσουα στη γραμμή τερματισμού», δήλωσε ο Μπεντ.

goat-marathwnios.jpg

Ο κ. Τέιλορ δήλωσε ότι στον Τζόσουα πάντα άρεσαν τα πλήθη και προφανώς τον συνεπήρε ο ενθουσιασμός των δρομέων, πολλοί από τους οποίους αποφάσισαν να ταιριάξουν τον ρυθμό τους με τον κατσίκι, το οποίο φέρεται να επιβραδύνει και να επιταχύνει σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι ελπίζει ότι η κατσίκα θα γίνει μασκότ της εκδήλωσης, και για το σκοπό αυτό έχει οριστεί ως ο GOAT (ο μεγαλύτερος όλων των εποχών) του ημιμαραθωνίου και σύντομα θα συμμετέχει και σε έναν τοπικό αγώνα χόκεϊ επί πάγου της CBS.

Με πληροφορίες από Good News Network


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ