50 χρόνια Νέα Δημοκρατία: Το street party της Ρηγίλλης και το μήνυμα ενότητας 


Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει σήμερα την ιστορική της επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή της, με ένα street party στην ιστορική έδρα του κόμματος στη Ρηγίλλης. Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί την επιστροφή στα «πάτρια εδάφη», θέλοντας να τονίσει την ενότητα και τη συνέχεια του κόμματος από την ίδρυσή του από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1974. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες πριν το πάρτι, θα μιλήσει σε συνέντευξη στο Mega, σχολιάζοντας την πολιτική πορεία της ΝΔ και τις μελλοντικές προκλήσεις.

Ωστόσο, παρά το εορταστικό κλίμα, εσωκομματικές αναταράξεις έχουν προκύψει, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην παρουσία ή μη των πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Ενώ ο Καραμανλής φέρεται να σκέφτεται θετικά το ενδεχόμενο παρουσίας, ο Σαμαράς παραμένει αινιγματικός, χωρίς να έχει ανοίξει τα χαρτιά του μέχρι την τελευταία στιγμή​.

Την ίδια ώρα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ παραμένει ενεργή, καθώς βουλευτές όπως ο Γιώργος Βλάχος και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχίζουν να καταθέτουν ερωτήσεις προς την κυβέρνηση για κρίσιμα ζητήματα. Ειδικότερα, έχουν επανέλθει στο προσκήνιο θέματα όπως τα «κόκκινα δάνεια» και η προστασία των δανειοληπτών, ενώ 8 βουλευτές της ΝΔ έχουν καταθέσει αίτημα για τη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων σε χαμηλοσυνταξιούχους.



Η σημερινή εκδήλωση στοχεύει όχι μόνο στον εορτασμό των ιστορικών επιτευγμάτων του κόμματος, αλλά και στη διασφάλιση της εσωτερικής συνοχής. Η παρουσία ή μη των δύο πρώην πρωθυπουργών μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αποστολή αυτού του μηνύματος, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του σήμερα με την ίδια αποφασιστικότητα που χαρακτήρισε την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας​.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ