Τούρκοι για την απουσία από την άσκηση Ramstein: Φταίει η επιμονή της Ελλάδας


Συνέχεια στο σήριαλ με την τουρκική απουσία από την άσκηση Ramstein που διεξάγεται στην Ελλάδα, έδωσε η Άγκυρα

Προ μηνός οι Τούρκοι εμπόδιζαν τη διεξαγωγή νατοϊκής άσκησης στην Ελλάδα. Η διοργάνωση της άσκησης «Ramstein Flag 24» του ΝΑΤΟ, που θα διεξάγεται από τη Δευτέρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αντιμετώπιζε εμπόδια λόγω της αμφισβήτησης της Τουρκίας στη δικαιοδοσία της Αθήνας στις πληροφορίες πτήσης (FIR).

Πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας έκαναν την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την είδηση ​​ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εγκατέλειψαν τη συμμετοχή τους στην Άσκηση Ramstein Flag-2024 που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα:

«Η Άσκηση Ramstein Flag-2024 διεξάγεται στην Ελλάδα με τη συμμετοχή 13 χωρών μελών του ΝΑΤΟ μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 11 Οκτωβρίου 2024. Στο έγγραφο προγραμματισμού ασκήσεων που ετοίμασε η Ελλάδα, δείχνει τη γραμμή FIR (Flight Information Region) ως δική της περιοχή κυριαρχίας και για σχέδιο πτήσης.

Ανελήφθησαν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες μετά από αίτημα και παρόλο που η θετική προσέγγιση έγινε από τις αρχές του ΝΑΤΟ, η συμμετοχή στην άσκηση δεν εξασφαλίστηκε λόγω της επιμονής της φιλοξενούσας Ελλάδας στη στάση της».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ