Λίβανος: Αφίχθη στη Βηρυτό C–130 για τον επαναπατρισμό Ελλήνων και Κυπρίων


Παράλληλα, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών

Στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, έφτασε το πρωί της Πέμπτης (3/10), αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας για την πρώτη επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων και Κύπριων πολιτών, που θέλουν να φύγουν από τον Λίβανο, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Το μεταγωγικό C-130, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναμένεται να απογειωθεί σήμερα το μεσημέρι από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό, με πρώτο προορισμό την Κύπρο ενώ στην συνέχεια θα κατευθυνθεί προς την Αθήνα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο αριθμός των επιβαινόντων αναμένεται να είναι περί τους 60 με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται, ότι κατόπιν συνομιλίας του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια με τον ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, η ελληνική κυβέρνηση διέθεσε ήδη από χθες Τετάρτη στην Κυπριακή Δημοκρατία ένα μεταγωγικό C-130, ενώ ο κ. Δένδιας σε συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία έθεσαν σε ετοιμότητα ακόμα δύο μεταγωγικά εφόσον απαιτηθεί μαζικότερη μετακίνηση Ελλήνων από το Λίβανο.

Παράλληλα, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να παρασχεθεί συνδρομή προς Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να αναχωρήσουν από το Λίβανο, σύμφωνα με το ethnos.gr. Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ τονίζει ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Προξενικό Γραφείο της πρεσβείας της Ελλάδας στη Βηρυτό, στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (+961) 71 593659 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail: [email protected] Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας του υπουργείου Εξωτερικών: (+30) 210-3681350 και (+30) 210-3681730.

Στο πλαίσιο της μόνιμης ευρωπαϊκής δύναμης για τη σταθερότητα του Λιβάνου στην ευρύτερη περιοχή πλέει η ελληνική φρεγάτα «Σπέτσες» από κοινού με γερμανικές και γαλλικές μονάδες. Το Πολεμικό Ναυτικό έχει θέσει σε ετοιμότητα μονάδες επιφανείας με δυνατότητα μεταφοράς προσωπικού. Μπορούν να προσεγγίσουν σχετικά εύκολα τον Λίβανο και να αποχωρήσουν από εκεί με αρκετό κόσμο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ