Θλίψη και βαθιά συγκίνηση στην κηδεία του 40χρονου εθελοντή στην Κορινθία [εικόνες]


Σε κλίμα οδύνης και βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε σήμερα η κηδεία του 40χρονου εθελοντή Βασίλη Κυριάκου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στα Κάτω Πιτσά Κορινθίας. Ο Βασίλης, πατέρας τριών παιδιών, έχασε τη ζωή του την περασμένη Κυριακή (29/9) ενώ προσπαθούσε να σώσει έναν κτηνοτρόφο από τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε την περιοχή του Ξυλοκάστρου.

Η σύζυγός του, τραγική φιγούρα της τελετής, περίμενε το φέρετρο στην είσοδο του ναού, ενώ συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής αποχαιρέτησαν τον αγαπημένο τους για τελευταία φορά. Η Αναστασία, η σύζυγός του, μιλώντας για τις τελευταίες στιγμές πριν τον χαμό του, περιέγραψε πως μίλησαν τηλεφωνικά λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του, ενώ της είχε αναφέρει πως είχε περικυκλωθεί από τις φλόγες αλλά ήταν κοντά σε πυροσβεστικό όχημα, πράγμα που την είχε καθησυχάσει προσωρινά. Η φωτιά, όμως, αποδείχθηκε μοιραία.

Μαζί με τον 40χρονο, έχασε τη ζωή του και ένας 35χρονος άνδρας, ο οποίος επίσης προσπάθησε να βοηθήσει κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς. Οι δύο εθελοντές χαρακτηρίστηκαν ως «ήρωες» από την τοπική κοινωνία, καθώς και οι δύο έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να προστατεύσουν συνανθρώπους τους και περιουσίες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ