Δεν θα μπορείτε να πιστέψετε από τι είναι στην πραγματικότητα φτιαγμένη η τσίχλα


Είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι – ή ακόμα και να το σκεφτούμε – κάποιοι από εμάς βάζουμε στο σώμα μας πράγματα που στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε από τι είναι φτιαγμένα.

Ίσως σας αρέσει ένα ωραίο, λιπαρό κεμπάπ σε μια βραδινή έξοδο, αλλά στη συνέχεια αηδιάζετε γρήγορα όταν συνειδητοποιείτε τι περιέχει.

Και ομοίως, παρόλο που τεχνικά δεν το τρώτε, οι άνθρωποι δεν μπορούν να το πιστέψουν αφού ανακαλύψουν από τι είναι στην πραγματικότητα φτιαγμένη η τσίχλα.

Παλαιότερα, η τσίχλα παρασκευαζόταν από τον μασώμενο χυμό του δέντρου Sapodilla.

Αλλά στις μέρες μας, μασάμε κάτι μάλλον διαφορετικό.

Το BBC Science Focus αναφέρει ότι οι περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν πλέον μια ουσία που ονομάζεται πολυισοβουτυλένιο για την παρασκευή τσίχλας. Αυτό είναι το κύριο συστατικό του καουτσούκ βουτυλίου, αυτό που χρησιμοποιείται συχνά στην κατασκευή εσωτερικών σωλήνων.

Δεν θα το χρησιμοποιεί κάθε εταιρεία που αναγράφει «βάση τσίχλας», αλλά και πάλι, φαίνεται περίεργο, έτσι δεν είναι;

«Το πολυισοβουτυλένιο αναμιγνύεται με πλαστικοποιητές και υλικά – όλα τρόφιμα – για να γίνει το μείγμα τσίχλας μασώμενο», εξηγεί.

«Η επιτυχία της τσίχλας και του πολυισοβουτυλενίου έγκειται εν μέρει στο στενό εύρος θερμοκρασιών στο οποίο μαλακώνουν τα υλικά. Έτσι, ένα υλικό που είναι σταθερό και εύκολο στη μορφοποίηση γίνεται μαλακό και εύπλαστο στη ζεστασιά του στόματος».

Αν είστε περισσότερο υπέρ του φυσικού, βιολογικού τρόπου ζωής, δεν είναι όλες οι τσίχλες φτιαγμένες με τεχνητές ουσίες όπως αυτή, καθώς μερικές φορές φτιάχνονται με chicle – αυτόν τον χυμό δέντρου από πριν.

Και οι επιστήμονες έχουν όπως φαίνεται εξετάσει επίσης τη χρήση της ζεΐνης καλαμποκιού για να φτιάξουν αυτό το απαραίτητο μασώμενο μέρος της τσίχλας.

Μην αρχίσετε να πανικοβάλλεστε με όλα αυτά όμως, γιατί για να είναι ασφαλής η τσίχλα για να την έχετε εξαρχής, θα πρέπει να έχει χαρακτηριστεί ως τέτοια για να πωλείται.

Αν και, ενώ αυτό μπορεί να έχει φέρει στο φως μια μικρή ανησυχία σχετικά με το τι πραγματικά είναι η τσίχλα, υπάρχει ακόμα ο πανάρχαιος φόβος της κατάποσής της.

Αλλά ευτυχώς, αυτές οι τρομακτικές φήμες ότι συσσωρεύεται στο στομάχι σας έχουν διαψευστεί ξανά και ξανά.

Διότι τα πράγματα στο στομάχι σας λαμβάνουν εν τέλει «διαταγές» πορείας, είτε έχουν διασπαστεί από το οξύ είτε όχι, και η τσίχλα συνεχίζει την εύθυμη πορεία της κατά μήκος της πεπτικής σας οδού. Οπότε τελικά θα καταλήξετε να την αποβάλλεται. Μην ανησυχείτε.

Με πληροφορίες από το LadBible

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ