Δέος: Πυρηνικός επιστήμονας επιβεβαίωσε τις Γραφές – Η Ιερά Σινδόνη είναι αυθεντική


Η Σινδόνη του Τορίνο είναι το δεύτερο πιο πολύτιμο κτήμα της ανθρώπινης φυλής δίπλα στην ίδια τη Βίβλο

Για αιώνες οι Χριστιανοί αποδίδουν μια χρονολόγηση του πρώτου αιώνα στη Σινδόνη του Τορίνο. Ο πυρηνικός μηχανικός Robert Rucker λέει ότι η τελευταία του έρευνα για το σάβανο το επιβεβαιώνει.

«Η Σινδόνη του Τορίνο είναι το δεύτερο πιο πολύτιμο κτήμα της ανθρώπινης φυλής δίπλα στην ίδια τη Βίβλο», είπε ο Ράκερ στο CNA. Το σάβανο σώζεται σήμερα στο παρεκκλήσι της Ιεράς Σινδόνης δίπλα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στο Τορίνο (Τορίνο), Ιταλία.

Για περισσότερα από 10 χρόνια, ο Rucker έχει μελετήσει τη φυσική της εξαφάνισης του σώματος του Ιησού και το αποτύπωμά του στο σάβανο. Ο ιστότοπός του, Shroud Research, αμφισβητεί τα συμπεράσματα ότι το σάβανο χρονολογείται από την περίοδο 1260 έως 1380 μ.Χ., οδηγώντας τους σκεπτικιστές στο συμπέρασμα ότι είναι ένα μεσαιωνικό ψεύτικο.

Το 1988, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μικροσκοπικά δείγματα που κόπηκαν από το σάβανο για να προσδιορίσουν την ποσότητα των ισοτόπων άνθρακα 14 που περιείχαν, καταστρέφοντας τα δείγματα στη διαδικασία. Το ισότοπο ραδιενεργού άνθρακα 14 είναι μια παραλλαγή περίσσειας νετρονίων που περιέχει άνθρακα, τα οποία είναι σωματίδια μικρότερα από τα άτομα. Με την πάροδο του χρόνου, ο άνθρακας 14 διασπάται σε άζωτο 14 σε οργανικά υλικά όπως οστά και φυτική ύλη. Η αναλογία των ατόμων άνθρακα 14 που απομένουν σε ένα δείγμα παρέχει τα δεδομένα που απαιτούνται για την εκτίμηση της ηλικίας του δείγματος.

Η έρευνα

Ο Rucker είπε ότι οι υπολογισμοί του δείχνουν ότι η χρονολόγηση του άνθρακα 14 του 1988 είναι λανθασμένη επειδή δεν λαμβάνει υπόψη την ακτινοβολία που εκπέμπεται από το σώμα του Ιησού κατά την ανάσταση, η οποία περιελάμβανε νετρόνια που απορροφήθηκαν από το σάβανο και σχημάτισαν νέα άτομα άνθρακα 14, οδηγώντας έτσι σε παρερμηνεία των δεδομένων.

«Οι ημερομηνίες του άνθρακα 14 μπορεί να είναι πολύ λανθασμένες εάν κάτι έχει αλλάξει την αναλογία c-14 προς c-12 στο δείγμα, εκτός από τη διάσπαση του άνθρακα 14», εξήγησε ο Rucker. «Υπήρξαν έξι διαφορετικές εξηγήσεις για την ημερομηνία άνθρακα του 1260-1380. Η πρώτη εξήγηση ήταν σε μια επιστολή προς τον εκδότη του περιοδικού Nature το 1989. Ο Tom Philips, ο οποίος είναι κάτοχος Ph.D. στη σωματιδιακή φυσική, πρότεινε στη Φύση ότι η πιο προφανής εξήγηση είναι ότι νέα άτομα άνθρακα 14 παρήχθησαν με απορρόφηση νετρονίων» στο σάβανο.

«Αυτή η πρόταση», είπε ο Ράκερ, «δεν δόθηκε ποτέ συνέχεια μέχρι που έκανα τους υπολογισμούς στον υπολογιστή πυρηνικής ανάλυσης το 2014».

Ο Rucker θα προσφέρει ένα εργαστήριο σχετικά με την έρευνά του στις 6-7 Οκτωβρίου στο St. Thomas the Apostle Parish και στο Πανεπιστήμιο του Michigan στο Ann Arbor, Michigan. Απέκτησε το πτυχίο και το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο του Michigan-Ann Arbor καθώς και πιστοποιητικά επαγγελματικού μηχανικού στην πυρηνική μηχανική και τη μηχανολογία.

Τα διαπιστευτήριά του ενισχύουν τα 38 χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία πυρηνικής ενέργειας, η οποία απαιτούσε την πραγματοποίηση υπολογισμών πυρηνικής ανάλυσης σε υπολογιστή που σχετίζονται με το σχεδιασμό πυρηνικών αντιδραστήρων και τη στατιστική ανάλυση των πειραματικών δεδομένων. Ερευνά το σάβανο από το 2013 και έχει πραγματοποιήσει υπολογισμούς πυρηνικής ανάλυσης σε υπολογιστή που σχετίζονται με την ημερομηνία του.

Η Paola Conti-Puorger, η οποία είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος αεροδιαστημικής μηχανικής και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο σάβανο από το Pontifical Athenaeum Regina Apostolorum στη Ρώμη, είναι ενορίτης του Αγίου Θωμά και διαχειρίζεται τη μόνιμη έκθεση Othonia στο σάβανο, η οποία περιλαμβάνει μια φωτογραφική αναπαραγωγή , ένα τρισδιάστατο ολόγραμμα και μια χάλκινη ομοιότητα του Ιησού που βρίσκεται στον τάφο πριν την ανάστασή του, όπως αποκαλύπτεται από το αποτύπωμα στο σάβανο.

Το Othonia είναι ένα ερευνητικό κέντρο με έδρα τη Ρώμη, αφιερωμένο στη διατήρηση, την προώθηση και τη διάδοση της γνώσης για το σάβανο. Αποτελεί μέρος του Ινστιτούτου Επιστήμης και Πίστεως εντός του Athenaeum.

“Η Rucker έχει μελετήσει το σάβανο για χρόνια και μπορεί να προσφέρει μια έγκυρη λέξη για την επιστημονική έρευνα σε αυτό”, είπε στο CNA.

«Το σάβανο είναι τα καλύτερα νέα που μπορούμε να λάβουμε σε αυτή τη ζωή: ότι οι αμαρτίες μας συγχωρούνται, ότι μας αγαπούν, ότι έχουμε μια σημαντική αξιοπρέπεια, ότι καλούμαστε σε αυτήν την εικόνα μέσα μας και ότι καλούμαστε να αγαπήσουμε με την ίδια αγάπη. Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματική ευτυχία της ανθρωπότητας», είπε η Conti-Puorger.

«Είναι σαν να συλλογίζεσαι το Ευαγγέλιο και να το βλέπεις πολύ ζωντανό. Όπως η Ευχαριστία, το σώμα και το αίμα του Χριστού είναι εκεί. Αυτή είναι μια ζωντανή παρουσία. Δεν είναι λείψανο», είπε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ