Τι απάντησαν Σαμαράς και Καραμανλής στο τηλεφώνημα Μητσοτάκη


Επιχείρηση ενότητα και συσπείρωση ενόψει της επικείμενης εκδήλωσης στη Ρηγίλλης

Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις και να αυξήσει τη συσπείρωση στη ΝΔ ο πρωθυπουργός είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τους Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, όπως αποκάλυψε η Καθημερινή.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους δύο πρώην πρωθυπουργούς να δώσουν το παρών στην εκδήλωση της προσεχούς Παρασκευής για την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ, έξω από την ιστορική έδρα του κόμματος, στην Ρηγίλλης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επετειακή εκδήλωση της Παρασκευής και κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου λέγοντας ότι «θα πάμε για να τιμήσουμε τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας τη δύναμη του χθες αποτέλεσμα στο σήμερα, ελπίδα για το αύριο, σε μια ωραία επετειακή εκδήλωση», ενώ έκανε λόγο και για «μια ωραία ευκαιρία να συναντηθούμε με φίλους και παλιούς αγωνιστές για να γιορτάσουμε αυτή την, νομίζω, πολύ σημαδιακή και ιστορική επέτειο».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τηλεφωνικές επικοινωνίες έγιναν σε αρκετά καλό κλίμα και ήταν σχετικά σύντομες χωρίς ωστόσο να υπάρχουν απαντήσεις από τους πρώην πρωθυπουργούς και χωρίς οι τρεις άντρες να μπουν σε βαριά και σε βάθος πολιτική συζήτηση.

Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής άκουσαν με προσοχή τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά ακόμα δεν έχουν αποφασίσει αν θα παραβρεθούν στην εκδήλωση και δεν έδωσαν κάποια απάντηση στον πρωθυπουργό.

Τα τηλεφωνήματα δηλαδή δεν αλλάζουν κάτι στην ουσία των πολιτικών διαφωνιών τους με πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής και με σαφή διαφοροποίηση και των δύο όσον αφορά τα εθνικά ζητήματα αλλά και την στροφή της ΝΔ προς το κέντρο.
Κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει ότι δεν θα πάνε. Είναι κάτι που θα αποφασίσουν την τελευταία στιγμή, αφού μέχρι τώρα δεν υπάρχουν διαρροές για τις διαθέσεις τους, ούτε για το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ