Αλμυρά μάφιν με τυρί που λιώνουν στο στόμα


Τα μάφιν με τυρί είναι μια απολαυστική και εύκολη λύση για αλμυρά σνακ, που συνδυάζει τη γεύση του τυριού με την αφράτη υφή του μάφιν. Ιδανικά για πρωινό, κολατσιό ή ακόμα και για συνοδευτικά σε τραπέζι, αυτά τα μάφιν θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Η παρασκευή τους είναι απλή και το αποτέλεσμα απλά λαχταριστό!

Συνταγή για μάφιν με τυρί

Υλικά:

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί (π.χ. γραβιέρα ή τσένταρ)
  • 2 αυγά
  • 200 ml γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • Πιπέρι
  • Προαιρετικά: λίγο θυμάρι ή ρίγανη για γεύση

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ετοιμάζουμε μία φόρμα για μάφιν με χάρτινες θήκες.
  2. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
  4. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε ελαφρά.
  5. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τα μυρωδικά (αν χρησιμοποιούμε) και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα μάφιν.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρουμε.

Τα μάφιν με τυρί είναι τέλεια ζεστά ή κρύα και μπορούν να συνοδευτούν με μια δροσερή σαλάτα ή ακόμα και να σταθούν μόνα τους σαν γρήγορο γεύμα!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ