AFP: Τα στρατεύματα του IDF εισβάλλουν στο Λίβανο – Ξεκίνησε η χερσαία επίθεση


Ώρα μηδέν στη Μέση Ανατολή, καθώς όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ξεκίνησε η ισραηλινή χερσαία επιχείρηση στον νότιο Λίβανο, η πρώτη του IDF από τον Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου το 2006.

israel-troops.jpg

Είχαν προηγηθεί κινήσεις εισβολής νωρίτερα, όταν ο IDF κήρυξε κλειστή στρατιωτική ζώνη την περιοχή των βόρειων συνοριακών κοινοτήτων Metula, Misgav Am και Kfar Giladi.

Η διαταγή έχει υπογραφεί από τον αρχηγό της Βόρειας Διοίκησης, υποστράτηγο Ori Gordin και η «είσοδος σε αυτή την περιοχή απαγορεύεται αυστηρά».

Λίγο αργότερα ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί από το ισραηλινό πυροβολικό κατά θέσεων του νοτίου Λιβάνου, σε μία προετοιμασία της χερσαίας εισβολής, ενώ την ίδια ώρα ο στρατός του Λιβάνου, υποχωρούσε κατα 5 χιλιόμετρα, όπως ανέφερε το Reuters.

 

Οι ενδείξεις αυξήθηκαν τη Δευτέρα ότι το Ισραήλ βρισκόταν στα πρόθυρα της αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στον Λίβανο, δύο εβδομάδες μετά από μια επίθεση κατά της υποστηριζόμενης από το Ιράν πολιτοφυλακής της Χεζμπολάχ που κορυφώθηκε με τη δολοφονία του ηγέτη της, Χασάν Νασράλα.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant είπε στους αρχηγούς των τοπικών συμβουλίων στο βόρειο Ισραήλ ότι η επόμενη φάση του πολέμου κατά μήκος των νότιων συνόρων του Λιβάνου θα ξεκινήσει σύντομα και υποστήριξε τον στόχο της επιστροφής Ισραηλινών που έχουν εγκαταλείψει τις ρουκέτες της Χεζμπολάχ κατά τη διάρκεια σχεδόν ενός έτους συνοριακού πολέμου.

Η εισβολή του IDF ακολουθεί ένα συνεχιζόμενο μοτίβο κλιμάκωσης μεταξύ της Χεζμπολάχ και του IDF από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ